Putovanje Valentinovo u Pragu

Trajanje
4 dana
Polasci
Cijena: 206 € (1.552,11 kn)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn Vodimo Vas u “grad s tisuću tornjeva”! Prag je definitivno jedan od europskih arhitektonskih bisera. Od gotičkih i baroknih do renesansnih i secesijskih stilova, Prag je jedna od važnih svjetskih baština UNESCO-a!

Program putovanja

dan 1 - Pula/Pazin/Rijeka - Česky Krumlov- Prag

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije i Austrije u pravcu Češke. Dolazak u Češky Krumlov, grad na rijeci Vltavi u pokrajini Južna Češka. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća. Sa svojim gotičkim, renesansnim i baroknim elementima izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju tijekom stoljeća. Zbog toga je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U kraćem razgledu grada vidjeti ćemo: CRKVU SV. VITA, bivše ISUSOVAČKO SJEMENIŠTE iz 16st., četvrt LATRAN, DVORAC sa svojih 5 dvorišta, BAROKNO KAZALIŠTE… Slobodno vrijeme prije nastavka puta prema Pragu gdje stižemo u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje. 

dan 2 - Prag

Doručak. Odlazak na razgled Praga uz pratnju stručnog lokalnog vodiča: KARLOVE NAMESTI, CRKVA SV. ĆIRILA I METODA, „PLEŠUĆA KUĆA“, djelo hrvatskog arhitekta Vlade Milunića, PARK Petřín, strahovski stadion, STRAHOVSKI SAMOSTAN, mjesto hodočašća LORETA, HRADČANSKE NAMESTI, PALAČA PRAŠKOG NADBISKUPA, kompleks PRAŠKOG DVORCA, upisanog u Guinessovu knjigu rekorda kao najveći srednjovjekovni dvorac na svijetu, REZIDENCIJA ČEŠKOG PREDSJEDNIKA, KATEDRALA SV. VITA gdje se čuvaju karaljevski dragulji, romantična četvrt MALA STRANA, KARLOV MOST, KLEMENTINUM, STAROMESTSKE NAMESTI gdje se nalazi STARA GRADSKA VIJEĆNICA s ASTRONOMSKIM SATOM, spomenik JANU HUSU, PALAČA KINSKY i CRKVA GOSPE OD TYNA, VACLAVSKI TRG s NACIONALNIM MUZEJOM... Poslijepodne slobodno za istraživanje i šetnju uskim ulicama stare gradske jezgre. Povratak u hotel. Navečer organiziramo fakultativni izlet-plovidbu rijekom Vltavom tijekom koje ćete uz večeru moći uživati u noćnoj panorami Praga. 

dan 3 - Prag

Doručak. Organiziramo fakultativni izlet do pivovare kozel s tradicijom proizvodnje istoimenog vrhunskog piva. Tijekom razgleda upoznat ćemo se s poviješću pivovare, procesom proizvodnje, punjenjem, skladištenjem i na koncu osobno provjeriti kvalitetu piva tradicionalnom degustacijom. Upoznat ćemo i maskotu pivovare, jarca Oldu. Nakon slobodnog vremena za kupnju suvernira vraćamo se u Prag. Slobodno poslijepodne. Preporučamo posjet katedrali sv. Vita i Zlatnoj ulici ili šetnju praškim kraljevskim vrtom i Malom stranom. Navečer preporučujemo odlazak na večeru gdje možete uživati u ambijentu tipičnih praških pivnica. Povratak u hotel. Noćenje.

dan 4 - Prag - Česke Budejovice - Rijeka/Pazin/Pula

Doručak. Vožnja prema gradu ČESKE BUDEJOVICE, centru Južne Češke najpoznatije po proizvodnji čuvenog piva Budweiser. Grad koji je smješten na rijeci Vltavi i rijeci Malše tipičan je primjer srednjovjekovnog obrambenog grada koji je služio kao demonstracija kraljeve moći na jugu Češke. U kraćem razgledu grada vidjeti ćemo: glavni trg koji nosi ime po osnivaču grada Premyslu Otakaru II., Samsonovu fontanu, jednu od najvećih čeških fontana, baroknu gradsku vijećnicu, crkvu sv. Nikole, gotičko-renesansni toranj Černé věže, dominikanski samostan, zgradu bivše solane i oružarnice... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema austrijskoj granici i dalje prema Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu stižemo u kasnim večernjim satima.

Rezervirajte polazak

 • Ukupno
  --- ( kn)
  Nećemo Vam još naplatiti.

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, 
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, 
 • razgled Praga prema programu, 
 • posjete gradovima Češky Krumlov i Česke Budejovice, 
 • turističkog pratitelja i lokalnog stručnog vodiča, 
 • pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. 
 • Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika

Cijena ne uključuje

 • obvezna doplata na licu mjesta za boravišnu pristojbu od €2,00 (po osobi/noć – može biti podložno promjenama); 
 • stručno vođenje u muzejima i galerijama; 
 • ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti. 
DOPLATE: Fakultativni izlet s ulaznicom u pivovaru €15 (minimalno 20 prijavljenih); Vožnja brodom po Vltavi s večerom €30 (plaćanje u eurima na licu mjesta); jednokrevetna soba: 301,38 kn (40,00 EUR) Putno zdravstveno osiguranje, Osiguranje otkaza. 

NAPOMENA: redosljed razgleda može biti podložan promjenama.

Napomene


 • Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika
 • Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

Dobro je znati: 

 • U Češkoj još uvijek vrijedi nacionalna valuta Češka kruna koja je i jedino sredstvo plaćanja. Češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama. 

Način plaćanja:

 • Način plaćanja: gotovina - prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30%, ostatak 20 dana prije polaska; 
 • kartično plaćanje: Premium Visa do 6 rata, Diners card do 12 rata bez kamata (uz naplatu 5% manipulativnih troškova)
Ostale napomene: 
 •  prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet
 •  raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave


Odgovorni organizator: Jadrotours Rijeka