Putovanje ŠVICARSKA AUTOBUSOM I ŽELJEZNICOM

Trajanje
5 dana
Polasci
Cijena od: 715 €
Za djecu 4 - 11 g. od
644 €

Cijene i termine potrebno provjeriti u agenciji prije rezervacije.

Trajanje FM cijene je informativnog karaktera te je podložno promjenama vrijedi do popunjenja mjesta predviđenih FM cijenom. Potrebno provjeriti u agenciji stanje raspoloživih mjesta.

Program putovanja

dan 1 - ZAGREB/RIJEKA – BERGAMO

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 5:45 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do Bergama. Po dolasku u Bergamo odlazimo uspinjačom (uključeno u cijenu aranžmana) u srednjovjekovni gornji grad Bergamo Alto na vrhu brežuljka. Šetnja šarmantnim uskim uličicama i malim trgovima do glavnog trga Piazza Vecchia, a potom do manjeg trga Piazza del Duomo kojeg okružuju bazilika Santa Maria Maggiore, krstionica i kapela Colleoni. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje. Predlažemo posjet zvoniku Il Campanone s kojeg se pruža panoramski pogled na regiju, a na putu do vrha pronaći ćete najveće zvono u Lombardiji, koje i dalje svake večeri simbolično zvoni 100 puta u sjećanje na vrijeme dominacije Venecije kada su se u 22:00 h zatvarala gradska vrata. Povratak uspinjačom do autobusa i nastavak vožnje prema hotelu u okolici Milana. Smještaj. Noćenje.

dan 2 - MILANO – vožnja panoramskom željeznicom CENTOVALLI: LOCARNO – DOMODOSSOLA – HOTEL

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Locarna, smještenog na jezeru Lago Maggiore na sjeveroistoku kantona Ticino u podnožju švicarskih Alpi. Razgledat ćemo povijesno središte ovog omiljenog mjesta: glavni trg Piazza Grande - Teatro Casino - Torre del Comune... Grad je smješten na zlatnoj obali jezera Švicarske i kako je zaštićen obiluje mnogobrojnom mediteranskom vegetacijom. Ukrcat ćemo se na uskotračnu panoramsku željeznicu Centovalli (uključeno u cijenu aranžmana). Ova željeznica će nam približiti prve panorame švicarskih krajolika. Vožnja vlakom kroz duboke šumske klance i mostove na kojima leži sama željeznica s prekrasnim pogledom na visoke litice i slapove. Ukrcavamo se u autobus. Stat ćemo na prijevoju Simplon koji dijeli peninske i lepontijske Alpe a nalazi se na 2.005 m nadmorske visine i s kojeg se pruža pogled na Alpe koji uistinu oduzima dah. Ljepotu ovog mjesta je primijetio i sam Napoleon Bonaparte koji je prošao ovdje sa svojom vojskom i godinu dana kasnije 1801. zapovjedio izgradnju hospicija koji se na istom mjestu nalazi i danas. Iskrcaj s vlaka u mjestu Domodossola u talijanskoj regiji Pijemont, smještenom u području talijanskih Alpi. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

dan 3 - HOTEL – MONTREUX i po želji odlazak vlakom u Rochers de Nahye, švicarsku planinu

Doručak. Vožnja prema gradu Montreuxu na obali Ženevskog jezera. Zaustavit ćemo se za foto pauzu ispred dvorca Chillon u mjestu Veytaux kojeg je opjevao engleski pjesnik Lord Byron u pjesmi „Zatvorenik Chillona“. Razgled mjesta i šetnja obalom. Ljepotu ovog mjesta prepoznala je i rock zvijezda Freddie Mercury koji je ovdje snimao svoj posljednji album sa svojim bendom Queen. Za one koji žele predlažemo odlazak vlakom cca 55 min vožnje prema Rochers de Naye, odakle se pruža jedinstveni panoramski pogled na švicarske i francuske Alpe, (doplata 55 EUR pri uplati aranžmana). Zupčasta željeznica će vas prevesti na visinu 2000 m, gdje su razne zanimljivosti. Prvo se penjete na 1600 m n/v uz pogled na polja, sela i šume, a s porastom nadmorske visine, uska staza uz padinu nudi predivan pogled. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za slikanje u alpskom vrtu La Rambertia koji se može pohvaliti zbirkom od preko tisuću alpskih biljaka ili možete naručiti kavu i uživati. Povratak vlakom u Montreux. Nastavljamo našim autobusom prema hotelu. Večera. Noćenje.

dan 4 - HOTEL – vožnja panoramskom željeznicom LUZERN – INTERLAKEN EXPRESS – HOTEL

Doručak. Vožnja prema Luzernu. Prošetat ćemo središtem ovog grada koji slovi za jedan od najljepših gradova Švicarske s obzirom na svoj položaj uz istoimeno jezero i s rijekom Reuss koja teče kroz grad i prolazi kanalima uz očuvane srednjovjekovne trgove i zgrade, dok se u panorami iznad grada slikovito uzdižu poznati vrhovi planina Mt. Pilatus i Rigi. Iskoristite priliku za fotografiju s poznatog mosta Spreuer koji je najpoznatije gradsko obilježje! Ukrcat ćemo se na vlak Luzern – Interlaken Express čija ruta prolazi jednim od najljepših područja Švicarske uz jezera Brienz, Lungern i Sarner te panoramske idilične slike malih planinskih mjesta (uključeno u cijenu aranžmana). Vožnja vlakom u trajanju dva sata. Dolazak u Interlaken, gradić koji se smjestio u području planinskog lanca Jungfrau na koji se pruža prekrasan pogled na vrh koji je jedan od najpoznatijih simbola Švicarske. Kratka šetnja kako biste imali priliku doživjeti ovaj uistinu upečatljiv turistički gradić. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

dan 5 - HOTEL – SIRMIONE – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Sirmioneu, koji se nalazi na južnoj obali jezera Garda u Italiji. U Sirmioneu se nalazi dobro očuvani rimski dvorac, poznat kao "Rocca Scaligera". To je impozantna tvrđava iz 13. stoljeća koja se uzdiže iznad jezera Garda i pruža spektakularan pogled. Sirmione ima šarmantna šetališta uz obalu jezera, kao i živopisne trgove s trgovinama, restoranima i kafićima. Pauza za ručak i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima oko 23:00 sata.

Rezervirajte polazak

 • Garantirani polazak
  18.07.2024. - 22.07.2024.
  5 dana
  Cijena od: 715 €
  Za djecu 4 - 11 g. od
  644 €
  Za djecu 4 - 11 g.
  644 €
  Rasprodano
 • 25.07.2024. - 29.07.2024.
  5 dana
  Cijena od: 715 €
  Za djecu 4 - 11 g. od
  644 €
  Za djecu 4 - 11 g.
  644 €
  Rasprodano
 • Ukupno
  ---

  * Doplata za povratnu vožnju vlakom Rochers de Naye
  * Doplata za jednokrevetnu sobu
  Nećemo Vam još naplatiti.
 • Ukupno
  ---

  * Doplata za povratnu vožnju vlakom Rochers de Naye
  * Doplata za jednokrevetnu sobu
  Nećemo Vam još naplatiti.
 • Ukupno
  ---

  * Doplata za povratnu vožnju vlakom Rochers de Naye
  * Doplata za jednokrevetnu sobu
  Nećemo Vam još naplatiti.
 • Ukupno
  ---

  * Doplata za povratnu vožnju vlakom Rochers de Naye
  * Doplata za jednokrevetnu sobu
  Nećemo Vam još naplatiti.

Što morate znati?

Cijena uključuje

     • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu 

    • 1 noćenje s doručkom u okolici Milana u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi

    • 3 polupansiona (doručak i večera) u/okolici Briga u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi

    • rezervaciju i vožnju vlakom Interlaken Express na dionici Luzern-Interlaken u turističkom kupeu 2.razreda

    • rezervaciju i vožnju vlakom Centovalli na dionici Locarno - Domodossola – u turističkom kupeu 2.razreda

    • karta za uspinjaču u Bergamu uključuje rezervaciju termina i povratnu vožnju

    • vanjske razglede prema programu

    • voditelja tijekom putovanja

    • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

    • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja 

    • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

    • boravišnu pristojbu - 4 EUR po osobi po noćenju (točan iznos će biti objavljen u završnom pismu)

    • doplatu za povratnu vožnju vlakom Rochers de Naye, doplata 55 EUR, plaćanje prilikom rezervacije aranžmana

    • doplatu za jednokrevetnu sobu 207 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi

    • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3EUR po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)

    • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.Popusti i doplate

    • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta

    • trokrevetna soba za odrasle na upit, bez popusta


Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava. Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 5:45 sati, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 7:30 sati. 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 

    • za posebno sjedalo u autobusu:

- 1 red – sj. 3,4 20 EUR  

- 2 red – sj. 5,6,7,8 20 EUR

    • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 110 EUR (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)


Napomene

VAŽNE INFORMACIJE 

    • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; posebno sjedalo u autobusu garantiramo samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

    • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).

    • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

    • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 

    • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. 

    • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

    • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

    • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.

    • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.


Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Švicarska Konfederacija ili Švicarska (njem. Schweizerische Eidgenossenschaft, fra. Confédération suisse, tal. Confederazione Svizzera) savezna je država u središnjoj Europi. Graniči s Lihtenštajnom i Austrijom na istoku, Francuskom na zapadu, Italijom na jugu i jugoistoku, te Njemačkom na sjeveru. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija. Švicarska se nalazi u Srednjoj Europi i prostire se između Ženevskog i Bodenskog jezera. Ukupna površina iznosi 41 285 km2. Glavni grad je Bern, a ostali veći gradovi su Zürich, Ženeva, Lausanne i Basel.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za državljane RH viza za Italiju i Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu, a u Švicarskoj u Bernu.


Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici nalazi se na adresi Piazzale Luigi Cadorna 15/1, 20123 Milano, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 02 805 1772, konz. odjel 00 39 02 805 2827, fax. 0039 02 805 1542, 0039 02 805 2827, e-mail: milano@mvep.hr. Generalni konzul: dr.sc. Stjepan Ribić.

Uredovno vrijeme Konzulata: ponedjeljak-petak 8:30-16:30.

Uredovno vrijeme Konzularnog ureda (za stranke): utorkom i četvrtkom 10:00-13:00.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 34 0479 1918.


Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji nalazi se na adresi Thunstrasse 45, 3005 Bern, Švicarska. Kontakt podaci: tel. 0041 31 352 02 36; 0041 31 352 02 79, fax. 0041 31 352 03 73, e-mail. vrhbern@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veloposlanica: dr.sc. Andrea Bekić. 

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 8,30-16,30 sati.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0041 79 431 19 17.

Konz. odjel Veleposlanstva Republike Hrvatske u Švicarskoj Konfederaciji se nalazi na adresi Thunstrasse 45, 3005 Bern, Švicarska. Kontakt podaci: tel. 0041 31 352 5080, fax. 0041 31 352 8059.

Uredovno vrijeme Konz. odjel Veleposlanstva:(za stranke): ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 9-12 / 

utorak 9-12 i 16-18 sati.

Izvan radnog vremena, za iznimno hitne slučajeve možete se obratiti na dežurni mobilni telefon: 0794 311 917.


Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


Mogućnosti plaćanja: 

    • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom

    • keks pay

    • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

    • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Sambor. 

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.