Putovanje ŠPANJOLSKA LJETOVANJE - COSTA BRAVA I BARCELONA

Trajanje
8 dana
Polasci
Cijena od: 1.150 €
Za djecu do 1 g. od
230 €
Za djecu 2 - 9 g. od
575 €
Za djecu 10 - 17 g. od
863 €

Cijene i termine potrebno provjeriti u agenciji prije rezervacije.

Trajanje FM cijene je informativnog karaktera te je podložno promjenama vrijedi do popunjenja mjesta predviđenih FM cijenom. Potrebno provjeriti u agenciji stanje raspoloživih mjesta.


Predviđeni hotel: 

Hotel ESTELA BARCELONA SITGES, 4*

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!


Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Program putovanja

dan 1 - ZAGREB – BARCELONA – SITGES

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu kod kioska Tiska dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji za Barcelonu u 15:20 sati te dolazak u zračnu luku El Prat u Barceloni, planirano u 17:30 sati. Po dolasku organizirani transfer do Sitgesa i smještaj u hotel. Noćenje.


Sitges je slikoviti obalni gradić na Costa Bravi. Udaljen je samo pola sata vožnje vlakom od Barcelone i ima neke od najboljih plaža u Španjolskoj. Dugo je bio utočište za umjetnike, a danas je poznat po slikovitim plažama, kulturnim festivalima i noćnom životu. Smatra se jednim od omiljenih odredišta za odmor u Španjolskoj još od 19. stoljeća!

dan 2 - SITGES: fakultativni izlet u BARCELONU

Doručak. Danas predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Barcelonu (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 putnika). Panoramski razgled grada našim autobusom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove katalonske ljepotice: plaza España –  Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaza Cataluña – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Odlazak s voditeljem putovanja do parka Güell – veličanstvenog djela Antonija Gaudija s poznatim, bajkovitim, mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Slijedi odlazak u središte grada i šetnja prema jednoj od najzanimljivijih četvrti starog grada, Born. U toj četvrti se nalazi sjajni muzej Pabla Picassa, preporučujemo posjet u slobodno vrijeme. Šetnju dovršavamo kod poznate Gotičke četvrti i katedrale (razgled izvana). Slobodno vrijeme možete iskoristiti posjetom najljepše tržnice na svijetu, slavne Boquerije i uživati u tapasima i ostalim delicijama. Povratak u Sitges. Noćenje.

dan 3 - SITGES

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje, kupanje, istraživanje grada, obilaske, itd. Noćenje. 

dan 4 - SITGES

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje, kupanje, istraživanje grada, obilaske, itd. Noćenje. 

dan 5 - SITGES

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje, kupanje, istraživanje grada, obilaske, itd. Noćenje. 

dan 6 - SITGES: fakultativni izlet u MONTSERRAT

Doručak. Danas predlažemo odlazak na Montserrat, najsvetiju planinu Katalonije i najvažnije katalonsko vjersko sjedište, smješteno 48 km zapadno od Barcelone visoko na „Nazubljenoj planini“ (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 putnika). Mjesto je to štovanja tzv. „La Morenete“ odnosno Crne Bogorodice, skulpture svetice zaštitnice Katalonije čija se kreacija pripisuje sv. Luki i koju je navodno u Barcelonu dopremio sv. Petar i do dana današnjeg se nalazi u benediktinskom svetištu Mare de Deu de Montserrat, u nadnaravnom stjenovitom pejzažu. Povratak u Sitges. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

dan 7 - SITGES

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje, kupanje, istraživanje grada, obilaske, itd. Noćenje. 

dan 8 - SITGES – BARCELONA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i smještaj prtljage u za to predviđenu prostoriju. Slobodno vrijeme za osobne programe. U poslijepodnevnim satima transfer za zračnu luku u Barceloni. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu na redovnoj liniji Croatia Airlines u 20:50 sati, slijetanje u Zagreb planirano oko 22:50 sati.

Rezervirajte polazak

Što morate znati?

Cijena uključuje

    • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb

    • zrakoplovne pristojbe i naknade 

    • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do max. 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm)

    • povratni transfer na relaciji zračna luka Barcelona - hotel - zračna luka Barcelona

    • sedam noćenja s doručkom u hotelu 4* u Sitgesu u dvokrevetnoj sobi

    • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku 

    • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

    • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja 

    • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.) 

    • boravišnu pristojbu od 1,50 EUR po osobi po noćenju (točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe bit će objavljena u završnom pismu)

    • izlet autobusom u Barcelonu (uključuje autobusni prijevoz, pratnju voditelja putovanja i ulaznicu za Park Guell): 75 EUR po osobi, 60 EUR djeca do 11,99 godina (min. 20 prijavljenih – prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)

    • izlet autobusom u Montserrat (uključuje autobusni prijevoz i pratnju voditelja putovanja): 65 EUR po osobi, 55 EUR djeca do 11,99 godina (min. 20 prijavljenih – prijava i plaćanje prilikom rezervacije putovanja)

    • doplatu za jednokrevetnu sobu: 550 EUR - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi

    • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 3 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)

    • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 


Popusti i doplate:

    • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

    • 50% popusta za jedno dijete od 1,99-9,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

    • 25% popusta za jedno dijete od 10-17,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

    • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

    • Mogućnost doplate za povratni priključni let iz Zadra, Dubrovnika i Pule po osobi od 70 EUR ili samo jedan smjer 50 EUR - raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu. 

    • Promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines 70 EUR.

Napomene

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines

OU374 ZAGREB 15:20 BARCELONA 17:30

OU375 BARCELONA 20:50 ZAGREB 22:50

    • Ukoliko želite putovati iz Splita, Dubrovnika, Zadra, molimo da imate na umu satnicu dolaska u Zagreb iz Barcelone, što znači da let za Split, Zadar ili Dubrovnik imate tek sljedeći dan.


VAŽNE INFORMACIJE: 

    • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.

    • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

    • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x20 cm).

    • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Barceloni, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. 

    • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, servisne informacije i sl.). 

    • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

    • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 

- Trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem.

    • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

    • Organizator nije odgovoran niti može znati unaprijed radno vrijeme “Magičnih fontana” te jesu li u funkciji ili ne.

    • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana.

Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)

• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 

• utorak 13-16

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Završno pismo sa svim potrebnim informacijama dobit ćete 72 sata prije putovanja. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja: 

    • uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom

    • keks pay

    • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

    • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor. 

Polica jamčevine br. 45-7002952753 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002952833, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.


PREPORUČAMO da si svaki putnik napravi policu osiguranja od otkaza putovanja koja iznosi oko 10€ (75,35kn). Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate. Uplata se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet.


Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja gdje, sa dokazom bolesti, osiguranje vraća 90% od ukupne cijene aranžmana. Za izradu police od otkaza putovanja potrebni su datum rođenja i OIB putnika.