Putovanje Predbožićna Budimpešta

Trajanje
3 dana
Polasci
Cijena: 210 € (1.582,25 kn)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn Doživite čari mađarske prijestolnice u predbožićnom ugođaju.

Program putovanja

dan 1 - Istra/Rijeka - Budimpešta

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s naplatne kućice Lupoglav u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje u pravcu Čakovca i graničnog prijelaza Goričan. Vožnja kroz Mađarsku prema Budimpešti s usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Budimpeštu u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak javnim prijevozom na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem te posjet božićnom sajmu. Noćenje.

dan 2 - Budimpešta

Nakon doručka odlazimo na autobusno/pješački razgled grada tijekom kojeg ćemo vidjeti najpoznatije budimpeštanske znamenitosti: Trg heroja, Andrassy aveniju ispunjenu neo-renesansnim vilama i kućama, zgradu Mađarske nacionalne opere, baziliku sv. Stjepana, neogotičku zgradu mađarskog Parlamenta, poznate dunavske mostove, Budimski dvorac, gradsku uspinjaču, crkvu Matije Korvina, slastičarnicu Ruzwurm, jednu od najstarijih u gradu, Ribarsku utvrdu, Citadelu… U popodnevnim satima organiziramo fakultativnu brodsku vožnju u trajanju od sat vremena. Slobodno poslijepodne. Preporučamo šetnju glavnom pješačkom zonom Budimpešte, Vaci ulicom. Navečer organiziramo fakultativni odlazak na večeru u tipičnom mađarskom restoranu – Čardi s ciganskom glazbom i folklorom. Noćenje.


dan 3 - Budimpešta - Istra/Rijeka

Nakon doručka odlazimo do Trga heroja gdje se nalaze gradski park, Vajdahunyad dvorac, Szecenyi kupke i zoološki vrt koji se prostire na preko 15 hektara površine gdje su životinje useljene u prava secesionistička remek djela. Slobodno vrijeme za šetnju i istraživanje. U rano popodne napuštamo Budimpeštu i odlazimo prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. U Rijeku i Istru stižemo u večernjim satima.

Rezervirajte polazak

 • 15.12.2023. - 17.12.2023.
  3 dana
  Cijena: 210 € (1.582,25 kn)
  Rasprodano

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, 
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4*, 
 • panoramski razgled Budimpešte autobusom, 
 • usluge stručnog pratitelja, 
 • priprema i organizacija putovanja, 
 • jamčevina turističkog paket aranžmana. 
Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

Cijena ne uključuje

 • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično; vožnja brodom po Dunavu € 15; večera u čardi s pićem i folklornim programom € 25 (plaćanje u eurima na licu mjesta)

Napomene

Dobro je znati: 
U Mađarskoj vrijedi nacionalna valuta Forinta. Forinte možete nabaviti i u našim bankama. Redosljed razgleda i posjete znamenitostima mogu biti podložne promjenama i regulativi lokalnih vlasti.

Odgovorni organizator: Jadrotours Rijeka