Putovanje ORLOVO GNIJEZDO – SALZBURG – ST. GILGEN – WOLFGANG - HALLSTATT

Trajanje
3 dana
Polasci
Cijena od: 385 €

BAVARSKA I AUSTRIJSKA JEZERA 3 DANA / 2 NOĆENJA

Program putovanja

dan 1 - PULA - ŽMINJ – PAZIN - SALZBURG

Polazak autobusom iz Pule u 4,30h, iz Žminja u 5,00h i iz Pazina u 5,20h. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju u smjeru Salzburga. Po dolasku u Salzburg, slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Katedrala Sv. Ruperta ( barokna crkva iz 17 st. koja je ujedno i mjesto krštenja Mozarta), Nadbiskupska rezidencija, toranj Glockenspiel (čija zvona tri puta dnevno proizvode zvukove poznatih Mozartovih skladbi ), Mozartova rodna kuća ( jedan od najposjećenijih muzeja u Salzburgu ). Slobodno vrijeme za ručak i istraživanje grada. Predlažemo penjanje uspinjačom (uz doplatu na licu mjesta) do HOHENSALZBURGA, najstarije europske utvrde iz 11. stoljeća koja se smjestila u središtu povijesnog Starog Grada, a nakon toga šetnja parkom dvorca MIRABEL. Naš voditelj puta će biti na raspolaganju i otići do Hohensalzburga sa svim zainteresiranima. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak u hotel 3* u bližoj okolici. Smještaj u sobe. Večera u hotelu. Noćenje.

dan 2 - NP BERCHTESGADEN: ORLOVO GNIJEZDO – KRALJEVSKO JEZERO - SALZBURG

Doručak. Odlazak na izlet do Kehlsteinhousa - “Orlovog gnijezda“, mjesta gdje je Hitler imao svoje planinsko izletište i skrovište. Vožnja planinskom cestom kroz impresivne planinske krajolike. Presjedanje na posebni autobus za nastavak vožnje po 6,5 km dugoj planinskoj cesti, te dalje dizalom do visine od 1827 m. S vidikovca na vrhu pruža se prekrasan pogled na njemačke i austrijske Alpe. Uživanje u pogledu i razgledu vrha Orlovo gnijezdo! Slobodno vrijeme za šetnju, ručak, ispijanje kavice na čistom zraku. Okupljanje grupe i vožnja do jezera KÖNIGSSEE – KRALJEVSKOG JEZERA. Riječ je o najčišćem jezeru u Njemačkoj koje je ujedno i jedno od najdubljih srednjoeuropskih jezera, a nalazi se u podnožju planine WATZMANN. Slobodno vrijeme za šetnju oko jezera i uživanje u jedinstvenom skladu prirode i kulture. Odlazak na panoramsku vožnju elektronskim brodićem do crkvice sv. Bartolomeja, koja je izgrađena davne 1134. godine. Okupljanje u dogovoreno vrijeme te povratak u Salzburg. Slobodno ostatak večeri. Večera u hotelu. Noćenje. 

dan 3 - SALZBURG – ST. GILGEN – WOLFGANG – HALLSTATT - PAZIN/ŽMINJ/PULA

Doručak. Odjava iz hotela. Udobna vožnja područjem Salzkammerguta gdje se nalaze ledenjačka jezera. Zaustavljanje u mjestu St. Gilgen. Šetnja do kuće Mozartove majke, crkve sv.Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Panoramska vožnja autobusom uz obalu jezera Wolfgangsee. Dolazak u idilično mjesto St.Wolfgang, poznatog po crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Nastavak kroz idilične krajolike prema Hallstattu - mjesto s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Slobodno vrijeme za istraživanje mjesta. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak prema Istri. Dolazak kući u kasnim večernjim satima. 


Rezervirajte polazak

 • Garantirani polazak
  14.06.2024. - 16.06.2024.
  3 dana
  Cijena od: 385 €
  Rasprodano

Što morate znati?

Cijena uključuje

 •  prijevoz turističkim autobusom;
 • smještaj u hotelu 3* na bazi 2 polupansiona na području Salzburga;
 •  licencirani lokalni vodič za razgled Salzburga;
 • Orlovo gnijezdo: transfer sa autobusom, vožnja liftom, ulaznica;
 • povratnu vožnju brodom po Kraljevskom jezeru do crkvice sv. Bartolomeja
 • razgledi prema programu;
 • bus dozvole za ulaske u gradove (iskrcaj i ukrcaj putnika)
 • voditelj putovanja; polica jamčevine putovanja, organizacija i priprema putovanja, te pripadajući pdv.

Cijena ne uključuje

 • piće za vrijeme obroka;
 • dodatni sadržaji i troškovi koji nisu predviđeni programom,
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), osobna potrošnja i napojnice, 

Napomene

Doplate: jednokrevetna soba: 110,00€

Informativne cijene:  

- uspinjača za Hohensalzburg + ulaznica za kaštel, povratna karta: oko 14,50€

Preporučujemo izradu police inozemnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja. Polica od otkaza putovanja Vam služi ukoliko zbog bolesti (ili nekih drugih razloga koji su navedeni u općim uvjetima osiguravateljske kuće) ne možete na put - u tom slučaju Vam osiguranje vraća 90% uplaćenog iznosa. Ako otkažete putovanje bez police na uplaćeni iznos idu storno penali po općim uvjetima organizatora. Policu od otkaza moguće je izraditi isključivo prilikom rezervacije puta (uplate), a za izradu potrebno je dostaviti imena i prezimena putnika, datum rođenja i OIB. Cijena paketa police iznosi oko 10,00€ (točnu cijenu police možemo dati tek po unosu datuma rođenja i OIBa). 


Napomena:

    • minimum prijavljenih: 40 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo povećati cijenu izleta ili otkazati polazak.

    • Način plaćanja: prilikom rezervacije 40% od ukupne cijene putovanja, ostatak 30 dana prije polaska ili kartično plaćanje: Premium Visa do 6 rata, Diners card do 12 rata bez kamata (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). 

    • prijave za izlet moguće su najkasnije do 29.5.24.

    • raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave.

    • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu

    • predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta 

    • Obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica 

    • Valuta plaćanja u Austriji: Euro

       Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta. polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.

            datum izrade programa: 13.3.24

odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.