Izlet Toscana

Trajanje
4 dana
Polasci

Nema dostupnih polaska

Upoznajte najljepše gradiće Toskane

Program putovanja

dan 1 - Istra/Rijeka - Ferrara

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju uz zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, nekadašnjeg sjedišta obitelji Este gdje ćemo razgledati povijesnu jezgru: Castello Estense, Palazzo dei Diamanti, Katedrala, Palazzo del Municipio, Sinagoga. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju srednjevjekovnim ulicama. Nastavak puta prema Firenzi i dalje prema Montecatini terme. Smještaj u hotelu s 3*. Večera. Noćenje.

dan 2 - Firenza

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet vlakom u Firenzu. Grad koji je u razdoblju od 13. do 16. stoljeća predstavljao kolijevku nenadmašne umjetničke i intelektualne aktivnosti. Krećemo pješice kroz najstrožu srednjevjekovnu jezgru: Katedrala Santa Maria del Fiore, remek djelo Bruneleschia u kojoj će oni najhrabriji moći doživjeti Firenzu s vrha kupole (464 stepenice), Giottov toranj i Battistero (krstionica). Nastavljamo do Piazze della Signoria svojevrsnog muzeja na otvorenom s kopijama Michelangelovog Davida i Donatellovog Firentinskog lava. Trg okružuju prekrasne Loggia della Signoria, Pallazzo Vecchio i nenadmašna galerija Uffizi. Slobodno vrijeme za ručak. Ostatak popodneva provesti ćemo u šetnji preko mosta Ponte Vecchio do Palače Pitti i vrtova Boboli idealnih za odmor nakon napornog dana. Povratak u M. Terme vlakom, večera u hotelu. Noćenje.

dan 3 - San Gimignano - Siena

Doručak. Odlazimo do San Gimignana, gradića poznatog po srednjovjekovnim visokim tornjevima. Šetnja živopisnom starom gradskom jezgrom s brojnim vinskim podrumima i suvenirnicama. Slobodno vrijeme. Vožnja kroz vinorodnu pokrajinu Chianti do Siene, najbolje uščuvanog srednjevjekovnog grada Italije. Razgledati ćemo Piazza del Campo trg gdje se dva puta godišnje održava festival Palio delle Contrade kada se gradske četvrti natječu u konjičkoj utrci. Obići ćemo i katedralu Giovannija Pisana, te Krstionicu Svetog Ivana i gradsku vijećnicu Palazzo Pubblico. U večernjim satima vraćamo se u hotel. Večera. Noćenje.

dan 4 - Pisa - Rijeka/Istra

Doručak. Odlazak do Pise gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica, čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Slobodno vrijeme za individualne razglede. Polazak za Hrvatsku gdje stižemo u večernjim satima.

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om; 3 polupansiona u hotelu 3*
 • razgledi po programu
 • usluge voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana

Cijena ne uključuje

 • fakultativni izlet u Firencu €20 po osobi (uključuje povratnu kartu za vlak, pratitelja putovanja i lokalnog vodiča u Firenci - plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznice i stručna vođenja u muzejima, crkvama i galerijama

Napomene

Doplate:

 • obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu €1 (po osobi/noć) – može biti podložno promjenama
 • jednokrevetna soba: 300,00 kn
 • putno zdravstveno osiguranje; osiguranje otkaza putovanja


Cijene ulaznica kao i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.

Minimalni broj putnika: 40 


Važne Covid informacije:

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Europske unije: https://reopen.europa.eu/hr/map/ITA/7001


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 


Odgovorni organizator: Jadrotours