Izlet Sjeverna Hrvatska ~ Varaždin, Čakovec, Sv. Martin na Muri

Trajanje
2 dana
Polasci
Cijena: 490 kn
Za djecu do 12 g.
390 kn

Otkrijte kontinentalnu Hrvatsku 2 dana autobusom s polaskom iz Istre!

Program putovanja

dan 1 - Varaždin - Čakovec - Sv. martin na Muri

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar prema Zagrebu i dalje prema Varaždinu gdje ćemo odmah po dolasku prošetati znamenitim varaždinskim grobljem ustanovljenim u 18. stoljeću. Za današnji izgled groblja zaslužan je Herman Haller koji je groblje pretvorio u park posadivši različite vrste biljnih nasada poput čempresa, javora, thuja, crvene bukve, jasena, magnolije, trava i cvijeća. Uz čudesno zelenilo kriju se prekrasne obiteljske grobnice, kapelice i nadgrobni spomenici, od kojih su brojni radovi poznatih hrvatskih kipara. Odlazimo posjetiti varaždinsku tržnicu, poznatiju kao „Plac”, pravo mjesto za doživjeti Grad i Varaždince. Šarenilo boja i mirisa svježe ubranog domaćeg voća i povrća, sir i vrhnje, cvijeće, živopisni prodavači – „kumice”, kupci, turisti… Slijedi pješački razgled grada uz pratnju stručnog lokalnog vodiča tijekom kojeg ćemo obići i upoznati najvažnije gradske znamenitosti: gradske palače poznatih obitelji (Patačić – Puttar, Erdödy, Drašković, Keglević…), zgrada HNK, župna crkva Sv. Nikole, gradska vijećnica, Katedrala varaždinske biskupije, Feudalna utvrda, od davnina nazivana Stari grad… Slobodno vrijeme za ručak i individualno istraživanje.

Odlazimo u pravcu Međimurja i Čakovca, grada u kojem je preko 100 godina stolovala plemićka obitelj Zrinski. U hrvatsku, ali i europsku povijest Zrinski su se upisali zbog svojih ratničkih pothvata u ratovima s Turcima, ali i kao pjesnici, gastronomi, političari, zavjerenici i na kraju tragičari. Razgled stare gradske jezgre Čakovca: Franjevački trg sa Franjevačkim samostanom i crkvom Sv. Nikole biskupa, Ulica kralja Tomislava s nizom kuća iz 18. i 19. stoljeća, Trg Republike, Trgovački kasino građen u stilu mađarske secesije, spomenik Nikoli Zrinskom, Utvrda Zrinski… 

Nastavak vožnje u pravcu Sv. Martina na Muri i smještaj u apartmane Regina u sklopu termi Sveti Marin. Fakultativna večera uz doplatu. Slobodno vrijeme za neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu (mogućnost noćnog kupanja do 23h.).

dan 2 - Sv. Martin na Muri

Fakultativni doručak uz doplatu i slobodno prijepodne za odmor, kupanje u “The Temple of Life” ili tjelovježbu u fitnessu. U popodnevnim satima napuštamo Sv. Martin i krećemo prema Čakovcu te autocestom u smjeru Zagreba i dalje prema Rijeci i Puli gdje stižemo u ranim večernjim satima

Rezervirajte polazak

 • Ukupno
  ---
  * Boravišna pristojba
  Nećemo Vam još naplatiti.

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, 
 • smještaj u apartmanima za 2-3 i 4-5 osoba s WC-om, kupaonom i kuhinjom; 
 • neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu “The Temple of Life”; 
 • noćno kupanje do 23 h; besplatni WiFi u cijelom Resortu; 
 •  neograničeno korištenje fitnessa; 
 • razglede prema programu, usluge voditelja putovanja, lokalnog vodiča u Varaždinu;
 •  pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana

Cijena ne uključuje

 • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, ulaznice
 • troškovi osobne prirode
 • sve što nije navedeno pod "Cijena uključuje"

Napomene

Minimalni broj putnika: 35  

DOPLATE: obvezna doplata za turističku pristojbu: 10 kuna (po osobi/noć); jednokrevetni apartman: 200,00 kn.; doručak 85,00 kn; večera 100,00 kn; (uplata prilikom rezervacije aranžmana).

POPUSTI: dijete do 12 godina kao 3. osoba u apartmanu – 100 kn; odrasla osoba – 50 kn

    • Način plaćanja: gotovina - prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30%, ostatak 14 dana prije polaska; kartično plaćanje (najkasnije do 45 dana prije polaska na put): American express do 6 rata bez kamata; Diners do 12 rata bez kamata- prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet.

    • plaćanje u autobusu nije moguće.

    • raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave .

    • prilikom organizacije i same provedbe programa poduzete su sve mjere zaštite putnika i djelatnika kako nalaže HZJZ.

    • sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

     • s obzirom na datum polaska preporuke/odredbe se mogu promijeniti do trenutka polaska.

       • Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta. 

      • odgovorni organizator: Jadrotours d.o.o.