Izlet Sarajevo

Trajanje
3 dana
Polasci
Cijena: 990 kn (131,40 €)
Za djecu do 11 g.
891 kn (118,26 €)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn 3 dana autobusom

Program putovanja

dan 1 - Istra/Rijeka - Sarajevo

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Zagreba, Slavonskog Broda i Zenice. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slodobno vrijeme za odmor ili odlazak na prvo upoznavanje s gradom i njegovom bogatom gastronomskom ponudom. Povratak u hotel. Noćenje.

dan 2 - SARAJEVO

Nakon doručka odlazimo na panoramsko-pješački razgled grada uz pratnju stučnog lokalnog vodiča tijekom kojega ćemo doživjeti autentična mjesta iz turskih i austro-ugarskih vremena: Mostovi na Miljacki, Gradska vijećnica, STARI GRAD: Baščaršija, Kujundžiluk, Gazihusrevbegov bezistan i veličanstvena Gazihusrevbegova džamija, Stari Židovski hram i sinagoga, Katolička katedrala, …Nastavak razgleda: Titova ulica s vječnom vatrom, Narodno pozorište, Evangelička crkva, Skenderija…

Slobodno popodne za individualne razglede ili shopping. Navečer organiziramo fakultativni odlazak u grad našim autobusom. Prošetat ćemo lijevom obalom Miljacke pokraj Careve džamije, Franjevačkog samostana i crkve. Šetnju ćemo završiti kod Sarajevske pivovare i pivnice. Povratak u hotel. Noćenje.

dan 3 - SARAJEVO - RIJEKA/ISTRA

Nakon doručka odlazimo do centra grada gdje ćemo još jednom prošetati Bašćaršijom i potrošiti preostale konvertibilne marke na nezaobilaznu bosansku kafu i kupnju suvenira prije polaska za Hrvatsku. Povratak preko Slavonskog Broda i Zagreba. Dolazak u Rijeku i Pulu u kasnim večernjim satima.

Rezervirajte polazak

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om u hotelu 3* na bazi 2 noćenja s doručkom
 • pješački razgled Sarajeva uz pratnju stručnih lokalnog vodiča
 • usluge voditelja putovanja
 • jamčevinu turističkog paket aranžmana
 • pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

 • stručna vođenja u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje, galerije i ostale znamenitosti. Informativne cijene ulaznica u Sarajevu: Gazihusrevbegova džamija 3 KM, Gradska vijećnica 10 KM, Zemaljski muzej 8 KM. (NAPOMENA: cijene ulaznica i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama)Napomene

Trajanje FM cijene je informativnog karaktera te je potrebno provjeriti cijenu u agenciji.

FM cijena dostupna je do popunjenja mjesta predviđenih FM cijenom ili do određenog datuma.


Doplate:

 • Obvezna doplata za boravišnu pristojbu €3 po osobi. Doplata za jednokrevetnu sobu 300,00 kn. Fakultativni večernji izlazak autobusom €3 (minimalno 20 prijavljenih). Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.
 • cijene ulaznica i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama

Dobro je znati: 

 • U BiH jedino sredstvo plaćanja je nacionalna valuta Konvertibilna marka (KM). Preporučujemo kupiti valutu prije putovanja u nekoj od naših banaka ili mjenjačnica. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

Minimalni broj putnika: 40 

Načini plaćanja: 

 • prilikom rezervacije 30% od ukupne cijene putovanja, ostatak 20 dana prije polaska ili

 •  kartično plaćanje: Premium Visa do 6 rata, Diners card do 12 rata bez kamata (uz naplatu 5% manipulativnih troškova

Ostale napomene: 

 •  prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet
 •  raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave

Covid informacije: 

Restrikcija u trenutku objave programa nema ali svaki putnik je dužan sam se informirati  o rizičnosti putovanja u BIH na službenoj stranici Granične policije Bosne i Hercegovine:  http://www.granpol.gov.ba/Content/Read/76?title=Stranci

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Odgovorni organizator: Jadrotours