Izlet NAPULJ, CAPRI, OBALA AMALFI I POMPEJ

Trajanje
4 dana
Polasci

Nema dostupnih polaska

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Program putovanja

dan 1 - ZAGREB - NAPULJ

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let posebnim zrakoplovom za Napulj u jutarnjim satima. Po dolasku u Napulj, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, ukrcaj u autobus i odlazak s lokalnim vodičem u razgled: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito - Castel Nuovo – Kraljevska palača. Bučan i pun ljudi, uzbudljiv u svom kaosu, Napulj ima sve što mu je potrebno da bude grad koji trebate vidjeti: iznimne građevine, odlične muzeje i kozmopolitski polet, gastronomiju ne treba spominjati... Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe u gradu koji je jedan od najzanimljivijih, najljepših i ujedno najekstremnijih gradova Italije. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najljepših i najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih na svijetu. Noćenje. 

dan 2 - NAPULJ: fakultativni izlet CAPRI

Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je svojim bajkovitim gradićima i nadnaravnom ljepotom stoljećima na glasu kao rajski otok. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor već starim Rimljanima, bogatim industrijalcima, mnogim povijesnim ličnostima - primjerice Lenjin je upravo na Capriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, a polovicom 20. stoljeća otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi - Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Edith Head proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim šetnicama kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni "Bagni di Tiberio". Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev s 327 m nadmorske visine ostavit će vas bez daha! Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, gdje odlazimo na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg s prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Noćenje. Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

dan 3 - NAPULJ:  fakultativni izlet COSTIERA AMALFITANA

Doručak. Danas preporučujemo cjelodnevni izlet s lokalnim vodičem na prelijepu obalu Amalfi: Amalfi obala – Talijani je zovu Amalfitana, spektakularna i kao u filmu, proteže se od mjestašca Positano do grada Salerna i jedna je od najuzbudljivijih obala na talijanskom poluotoku (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Vožnja tom filmskom cestom izaziva u isto vrijeme i bojazan u oštrim zavojima i uzbuđenje pri pogledu na vrtoglave litice i pastelne kućice koje prijanjaju uz padine i strmoglavljuju se sa svojim vrtovima u more... Jedna od najljepših razglednica s obale Amalfi jest panoramski pogled na Positano, nekoć ribarsko mjestašce usječeno u obalu, slikovito i romantično, ovjekovječeno u recentnijim američkim filmovima. Glavno mjesto na obali koje joj je dalo i ime jest Amalfi, u bizantinska vremena najveće trgovačko središte na poluotoku a danas najveće turističko. Od glavnog trga, s njegovom fontanom, uspinju se stube do brončanih vrata katedrale iz 11. stoljeća koja daje pečat tom ljupkom gradu a u čijoj kripti leži njezin svetac zaštitnik, apostol Sveti Andrija. Kraće slobodno vrijeme u Amalfiju za kavu i fotografiranje. Putovanje po obali Amalfi nastavljamo usponom do mjestašca Ravello u kojem se nalazi poznata vila Rufolo iz 13. stoljeća (uključena ulaznica), poznata po svojim lijepim vrtovima i veličanstvenim pogledom na obalu. Ravello je oduvijek privlačio umjetnike, bogate i poznate, a danas je mjestašce kao i cijela obala Amalfi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Noćenje. 

dan 4 - NAPULJ – fakultativni izlet POMPEJI – ZAGREB

Doručak i odjava iz soba, prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji namijenjenoj za čuvanje prtljage. U jutarnjim satima odlazak prema arheološkom lokalitetu Pompeji za putnike koji doplate izlet (prijava prilikom rezervacije aranžmana, cijena uključuje ulaznicu uz razgled s lokalnim vodičem). Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te svjedoče o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu slučajno je otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama unutar lokaliteta. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena i osvježenje. Transfer do zračne luke u Napulju. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima. 

Što morate znati?

Cijena uključuje

    • prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb-Napulj-Zagreb u ekonomskoj klasi

    • zrakoplovne pristojbe i naknade

    • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)

    • tri noćenja s doručkom u izabranom hotelu 4* u Napulju 

    • razgled Napulja po dolasku s lokalnim vodičem

    • autobusni transfer u dolasku i povratku

    • razglede prema programu

    • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

    • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda

    • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

    • boravišnu pristojbu u iznosu od 4 eur po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)

    • doplatu za fakultativni izlet na Capri – odrasli 590 kn po osobi, djeca do 11.99 godina 490 kn (uključen povratni transfer do/iz luke, povratni brod na liniji Napulj-Capri-Napulj, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja i lokalnog vodiča, prijava i plaćanje prilikom rezervacije). Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju ulaznica za vilu San Michele 7 eur i žičara na vidikovac Monte Solaro 11 eur. Potreban minimum za realizaciju izleta: 30 prijavljenih osoba po hotelu.

    • doplatu za fakultativni izlet Costiera Amalfitana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča, parkirne takse, takse za ulazak u gradove, ulaznicu u Vilu Ruffolo – odrasli 350 kn po osobi, djeca do 11.99 250 kn (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 30 prijavljenih)

    • doplatu za fakultativni izlet u Pompeje (uključuje autobusni prijevoz, pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča za razgled lokaliteta, parkirne takse i ulaznicu) – odrasli 390 kn po osobi, djeca do 11.99 290 kn (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 30 prijavljenih)

    • doplata za jednokrevetnu sobu – 890 kn u hotelu Ramada; 690 kn u hotelu San Paolo (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)

    • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)

    • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomene

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana.

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta   

Minimalan broj putnika: 90 / Maksimalan broj putnika: 100

Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.


Informacije o letu:

Prijevoznik: Trade Air

Trade Air ZAG NAP 08:00 10:00 

Trade Air NAP ZAG 18:00 20:00


Popusti i doplate:

    • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

    • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu  

    • trokrevetne sobe na upit

VAŽNE INFORMACIJE 

    • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Trade Air objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.

    • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

    • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg).

    • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).

    • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

    • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. 

    • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. 

    • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa.

    • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

    • Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italije nalazi se u Napulju ili Rimu.

Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Napulj) se nalazi na adresi Via Torquatto Tasso 480, 80127 Napoli, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 081 7148 482, fax. 0039 081 7148 482, e-mail napoli@consolatocroazia.it. Počasni konzul: Gianluigi Cimmino. 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 90, a maksimalan broj putnika je 100. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja: 

    • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom

    • keks pay

    • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

    • online putem web stranice (navedenim kreditnim i debitnim karticama)

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor. 

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.