Izlet GALICIJA, ASTURIJA I CASTILLA

Trajanje
8 dana
Polasci
FIRST MINUTE
POSEBNA PONUDA
8.290
Cijena: 7.990 kn (1.060,46 €)
Za djecu do 1 g.
1.598 kn (212,09 €)
Za djecu 2 - 11 g.
6.392 kn (848,36 €)

DODATNA VRIJEDNOST: Razgledi s lokalnim vodičima, uključena degustacija asturijske sidre i jedna večera + ulaznica u katedralu u Santiagu!

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!Predviđeni hoteli: 

Salamanca: Sercotel Artheus Carmelitas Salamanca 4*

Santiago de Compostela: Eurostars Arguaney Hotel 5*

Gijón: Abba Playa Hotel 4*

Madrid: Rafael Ventas 4*


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

FM 7.990 kn / RC 8.290 kn

 Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana


Rok za prijavu: do 20 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 Maksimalan broj putnika: 35

Raspoloživost FM cijene ovisi o slobodnim mjestima koja su predviđena FM cijenom. Raspoloživost provijeriti u agenciji.

Program putovanja

dan 1 - ZAGREB - MADRID - SALAMANCA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Iberia za Madrid na liniji IB3159 u 11:20 sati, dolazak u Madrid u 14:15 sati – (red letenja na dnu programa). Slijedi vožnja do Salamance, slikovitog grada s najstarijim španjolskim sveučilištem iz 1218.godine. Zbog renesansnih građevina od lokalnog pješčenjaka, Salamancu su prozvali "Zlatni grad" (La Ciudad Dorada). Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

dan 2 - SALAMANCA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Odjava iz hotela, obilazak povijesnog središta Salamance uz lokalnog vodiča. Glavne znamenitosti grada, Plaza Mayor, čak dvije katedrale (tzv. Stara i Nova) i sveučilište, nalaze se u središtu povijesnog dijela grada. Zanimljive su građevine u tzv. sveučilišnom dijelu Palacio de Anaya i poznata Casa de las Conchas iz 1514.g. Poslije razgleda grada polazak iz Salamance prema Galiciji. Uz usputna zaustavljanja dolazak u Santiago u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Preporučujemo odlazak u orijentacijsku šetnju središtem grada. Slobodno vrijeme za večeru i povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja. Noćenje.

dan 3 - SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Odlazak u razgled Santiaga uz lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) uz Rim i Jeruzalem bio je najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., a sveučilište gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku, glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovinice i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. Galicija ima izvrsnu gastronomiju, dio slobodnog vremena treba svakako posvetiti nekom od specijaliteta kao pulpo a la gallega (kuhana hobotnica) ili torti Tarta de Santiago, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.


dan 4 - SANTIAGO DE COMPOSTELA – LA CORUŇA – GIJÓN

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Asturiji. No prije nego što stignemo do Asturije, posjetit ćemo La Coruñu

drugi po veličini grad u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Upravo iz tog vremena datira poznati Herkulov stup koji je jedan od asocijacija na grad, a smatraju ga najstarijim svjetionikom na svijetu. Po dolasku u grad panoramski obilazak i uz lokalnog vodiča posjet starom dijelu grada. Slobodno vrijeme za okrjepu i nastavak putovanja prema Asturiji. Dolazak u Gijón, nekoć poznat kao industrijski grad, ali ta je vremena Gijón ostavio iza sebe. Danas je riječ o modernom gradu na obali Kantabrijskog mora, živahnom, gradu gdje se odlično jede i pije, s jednom od najljepših pješčanih plaža na sjeveru Španjolske, s više od kilometar i pol dužine. Smještaj u hotel, odlazak u orijentacijsku šetnju gradom. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel i noćenje.


dan 5 - GIJÓN - OVIEDO - GIJÓN

Doručak. Odlazak na izlet u Oviedo, glavni grad pokrajine Asturije. Razgled Ovieda uz lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Za ovaj prekrasni grad je Woody Allen rekao da „kao da nije s ovoga svijeta“ (u njemu je snimao dio filma „Vicky Cristina Barcelona“). Oviedo je na glasu kao jedan od najboljih gradova za život u cijeloj zemlji, grad je bogat i lijep, a srednjovjekovni šarm miješa se s pažljivo osmišljenim modernim rasterom ulica, romaničke i barokne crkve s raznovrsnim restoranima i vinskim podrumima, uske uličice sa savršeno restauriranim zgradama. Tijekom razgleda imat ćemo prilike kušati asturijsku sidru (lokalno alkoholno piće od jabuka) i tipične asturijske proizvode. Nakon razgleda s vodičem slobodno vrijeme za uživanje u zavodljivoj atmosferi grada. Povratak u Gijón u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.


dan 6 - GIJÓN - MADRID

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje prema Madridu uz usputna zaustavljanja putem. Vožnja prema Madridu, po dolasku panoramski obilazak grada: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana, jedna od najvažnijih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles - Gran Vía - Plaza España - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Smještaj u hotel. Odlazak u središte grada javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja i slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

dan 7 - MADRID

Doručak. Odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada. Pješice ćemo obići uz lokalnog vodiča najstariji dio Madrida, tzv. „Austrijski Madrid“ ili Madrid Habsburgovaca: Palacio Real, službena rezidencija španjolskih kraljeva – Plaza Oriente – Teatro Real – Plaza de la Vila – Plaza Mayor, glavni starogradski trg na kojem ćemo napraviti pauzu za omiljeni cortado (kava s mlijekom). Slobodno poslijepodne za osobne programe, obilaske muzeja, kupovinu ili jednostavno uživanje u poznatim madridskim četvrtima kao što su Huertas, Malasaña ili živahna i otkačena Chueca. Svakako iskoristite mogućnost za odlazak u neki od svjetski slavnih muzeja: Madrid je jedan od najznačajnijih europskih „muzejskih“ gradova, slavan po svom “Trokutu umjetnosti” koji čine Prado - uz Louvre i Ermitaž najpoznatiji europski muzej – a u kojem je smještena iznimna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva; Muzej Thyssen-Bornemisza u palači Villahermosa, fantastična privatna kolekcija baruna Thyssena u kojoj se nalaze umjetnine od Donatella, preko Moneta i Gauguina do Roya Lichtensteina; Centro del Arte Reina Sofía, nekoć gradska bolnica, fascinantan muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”.


dan 8 - MADRID – ZAGREB

Rani transfer do zračne luke Barajas, breakfast box umjesto doručka. Prijava na let na liniji IB3158 za Zagreb u 7:55 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 10:35 sati (redovi letenja navedeni ispod programa).

Rezervirajte polazak

Što morate znati?

Cijena uključuje

    • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Madrid – Zagreb

    • zrakoplovne pristojbe i naknade

    • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)

    • transfere zračna luka – hotel – zračna luka

    • autobusni prijevoz prema programu 

    • jedan polupansion u Salamanci u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi (doručak i večera)

    • dva noćenja s doručkom u Santiagu de Composteli u hotelu 4/5* u dvokrevetnoj sobi 

    • dva noćenja s doručkom u Gijónu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi

    • dva noćenja s doručkom u Madridu u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi

    • vanjske razglede prema programu 

    • lokalne vodiče prema programu

    • degustaciju asturijske sidre i tipičnih asturijskih proizvoda

    • ulaznica za katedralu u Santiagu de Composteli

    • boravišna pristojba

    • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

    • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja


Cijena ne uključuje

    • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, a nisu izričito navedene u programu

    • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.) 

    • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba spava sama): 2.490 kn po osobi

    • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami ako istu želite ostaviti)

    • napojnicu za lokalnog vozača – ova se napojnica na destinaciji očekuje, preporučeni iznos cca 10 eur po osobi

    • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolestiInformacije o letu:

Prijevoznik: Iberia Airlines

                IB3159 ZAGREB 11:20 – MADRID 14:15

IB3158 MADRID 07:55 – ZAGREB 10:35Informativne cijene ulaznica u Madridu (cijene podložne promjeni, prema stanju 5.6.2022.):

Centro del arte „Reina Sofia“: 10 eur 

Prado: 15 eur

Museo Thyssen y Bornemisza: 13 eur

Kraljevska palača: 12 eur

Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 eur, djeca 4-14 g. 18 eur


 Popusti i doplate:

    • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

    • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene

    • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Napomene

Trajanje FM cijene je informativnog karaktera te je potrebno provjeriti cijenu u agenciji.

FM cijena dostupna je do popunjenja mjesta predviđenih FM cijenom ili do određenog datuma.


VAŽNE INFORMACIJE 

    • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Iberia Airlines objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni. 

    • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

    • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

    • U zadnje noćenje nije uključen doručak zbog ranog odlaska iz hotela na transfer prema zračnoj luci, umjesto doručka putnici će dobiti breakfast box.

    • Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom ture ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. 

    • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.). 

    • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

    • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

    • Organizator putovanja nije odgovoran za gužve u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.

    • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

    • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

    • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
Madrid je glavni grad Španjolske od 1561. godine. Grad Madrid ima 3.228.359 stanovnika po popisu stanovništva iz 2005. godine, dok istoimena regija broji 5.561.748 stanovnika.


Španjolska je smještena na jugozapadu Europe te zauzima veći dio Pirenejskog poluotoka. Dio su njenog teritorija i dva arhipelaga, smještena u Sredozemnom moru (Balearski otoci) i Atlantskom oceanu (Kanarski otoci), sjevernoafrički primorski gradovi Ceuta i Melilla, koji su pod španjolskom upravom te enklava Llívia u francuskim Pirenejima.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    

Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Španjolskoj nalazi se u Madridu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj u Madridu nalazi se na adresi Calle Claudio Coello 78/2, 28001, Madrid, Espana. Kontakt podaci: tel. 00 34 91 577 6881, 00 34 91 577 6901, fax. 00 34 91 577 6905, e-mail. madrid@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: Nives Malenica 

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9-17 sati

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)

• ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 10-13 • utorak 13-16

Molimo stranke da se za sve konzularne slučajeve obrate direktno Veleposlanstvu RH u Madridu tijekom uredovnog vremena. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0034630526085.


Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 35. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Mogućnosti plaćanja: 

    • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom

    • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor. 

Polica jamčevine br. 45-7002825220 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002825243, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.