Izlet DVORCI BAVARSKE I MÜNCHEN

Trajanje
3 dana
Polasci
FM do 01.09.2022.
POSEBNA PONUDA
1.500
Cijena: 1.400 kn
Za djecu do 12 g.
1.260 kn

Program putovanja

dan 1 - Pula-Pazin - Rijeka - Munchen

Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema njemačkoj granici i dalje prema Münchenu gdje stižemo u popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i fakultativan odlazak javnim prijevozom na upoznavanje grada s našim turističkim pratiteljem. Pješački razgled središta Münchena: Karlsplatz, crkva sv. Mihovila, Frauenkiche, Marienplatz sa starom i novom gradskom vjećnicom, Ribljom fontanom i crkvom sv. Petra, Alter Hof, najpoznatiju pivnicu Hofbräuhaus… U večernjim satima preporučamo posjet nekoj od mnogobrojnih gradskih pivnica s bogatom tradicijom i ponudom bavarskih specijaliteta i domaćeg piva. Povratak u hotel. Noćenje.

dan 2 - Hohenschwangau - Neuschwanstein

Doručak. Odlazimo na cjelodnevni izlet u bavarske Alpe gdje ćemo posjetiti gradić Füssen. Slobodno vrijeme za šetnju i individualni razgled slikovitog gradića na obali rijeke Lech. Nastavljamo do susjednog mjesta gdje ćemo posjetiti dvorce kralja Ludwiga II, Hohenschwangau, koji su u 12. stoljeću sagradili vitezovi iz Schwangaua, a u kojem se kralj često sastajao s Richardom Wagnerom i Neuschwanstein koji je inspirirao Disneya kada je crtao Trnoružičin dvorac. Do dvorca nas vodi uspon kroz šumu koji traje 40 minuta (moguć prijevoz lokalnim autobusom uz doplatu). Povratak u München. Slobodno vrijeme za večeru i šetnju. Povratak u hotel. Noćenje.

dan 3 - München - Herrenchiemsee - Rijeka/Pazin/Pula

Doručak. Napuštamo München i odlazimo prema “bavarskoj rivijeri”, jezeru Chiemsee. Vožnja brodom do otoka Herreninsel na kome se nalazi najveći dvorac kralja Ludwiga II, Herrenchiemsee. Razgledat ćemo dvorac sagrađen po uzoru na Versailles Louisa XIV sa spektakularnom dvoranom ogledala i nevjerojatnom kraljevom spavaćom sobom… Slijedi šetnja kroz vrtove do samostana Augustinaca gdje je 1948. godine napisan Ustav moderne Njemačke. Polazak prema austrijskoj granici i dalje kroz Sloveniju prema Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

Rezervirajte polazak

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Münchenu
 • razglede prema programu
 • izleti u bavarske Alpe i na Chiemsee
 • usluge voditelja putovanja, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana.

Cijena ne uključuje

 • stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, ulaznice


DOPLATE: 

 • ulaznice s prethodnom rezervacijom za dvorce Hohenschwangau, Neuschwanstein i Herrenchiemsee i prijevoz brodom na jezeru Chiemsee € 55; djeca do 7 god. plaćaju € 10, djeca do 18g. plaćaju € 22 (plaćanje na licu mjesta uz obveznu prijavu prilikom rezervacije aranžmana) – minimalno 20 prijavljenih; 
 • jednokrevetna soba: 500,00 kn
 • Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja (75,00kn)

Napomene

 • Trokrevetne sobe nisu moguće. 
 • Vođeni razgled u dvorcima Hohenschwangau i Neuschwangau je na engleskom jeziku, vođeni razgled u Herrenchiemse dvorcu je na hrvatskom jeziku (audio vodič). Cijene ulaznica, dvorci koji se posjećuju kao i redoslijed razgleda mogu biti podložni promjenama.
 • Minimalni broj prijavljenih putnika: 35
 • prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet
 • raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave
First minute cijena: 1400 kuna!
(vrijedi za prijave i uplate do 15.7. ili do popunjenja mjesta na akciji)

Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe) 10%

 COVID INFORMACIJE: Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj internetskoj stranici Europske unije: https://reopen.europa.eu/hr/map/DEU/7002

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Odgovorni organizator: Jadrotours