Jednodnevni izlet Slovensko primorje

Trajanje
1 dan
Polasci
Cijena: 250 kn
Za djecu 4 - 12 g.
200 kn

Program putovanja

~ MUZEJ SOLINARSTVA ~ PIRAN ~ IZOLA ~ KOPAR ~

 Polazak iz Pule u 7,30h i iz Pazina u 8,10h. Slijedi vožnja u pravcu GP Plovanija – Sečovlje. Vožnja turističkim vlakićem do Muzeja izrade soli. Tu će posjetitelji saznati sve o razvoju soli u sjeveroistočnom Jadranu te zašto je Muzej izrade soli postao nacionalnim kulturnim spomenikom. Povratak do autobusa te nastavak do obližnjeg Pirana. Po dolasku u Piran kreće se u vođeni razgled ovog gradića. Piran je romantični grad na slovenskoj rivijeri, za njega kažu da je pravi muzej na otvorenom. Centralno mjesto u povijesnoj jezgri grada zauzima Tartinijev trg, nazvan po baroknom umjetniku Giuseppeu Tartiniu, poznatom skladatelju kojem su i podigli spomenik na istoimenom trgu. Gradom dominira i zvonik crkve Sv.Jurja koja se nalazi uzdignuta na brežuljku iznad Tartinijevog trga. Sa brežuljka na kojem se nalazi crkva pruža se prekrasan pogled na Piranski i Tršćanski zaljev.

Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradića. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i nastavak prema Izoli, gradić čiji Stari dio grada leži na otočiću koji je niskom umjetnom prevlakom spojen s kopnom. Razgled Izole te sobodno vrijeme za ručak ili šetnju.

Okupljanje u dogovoreno vrijeme i polazak prema Kopru. Kopar ima zanimljiv stari dio grada sa najvećom katedralom u Sloveniji. Kao i u ostalim primorskim mjestima i u Kopru je Venecija ostavila jak utjecaj na arhitekturu, pa i ime Kopra dolazi od imena Caput Histriae (glava Istre) što prevedeno na talijanski znači Capodistria. Od znamenitih građevina u Kopru svakako treba spomenuti i Pretorsku palaču, najpoznatiju zgradu Kopra. Nakon razgleda povijesne jezgre grada Kopra slijedi slobodno vrijeme. Za onaj dio grupe koji ne želi u razgled, autobus će stati kod shopping centra.

Okupljanje u 19,30h i polazak prema Istri. Dolazak kući u večernjim satima.

Rezervirajte polazak

  • Ukupno
    ---
    Nećemo Vam još naplatiti.
  • Ukupno
    ---
    Nećemo Vam još naplatiti.

Što morate znati?

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom,

- ulaznica za Muzej izrade soli uz stručno vodstvo,

- razgledi prema programu,

- voditelj putovanja i vodič za razglede

- polica jamčevine putovanja, organizacija puta, pdv

Cijena ne uključuje

-ulaznice za muzeje i objekte za koje nije navedeno da "Cijena uključuje",

- troškovi osobne prirode, 

-sve što nije navedeno pod cijena uključuje!

Napomene

- Minimalan broj putnika za putovanje je od 35 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na otkazivanja polaska.

- prijave za izlet moguće su najkasnije do 5 dana prije polaska na izlet.

- za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

- u Sloveniji valuta plaćanja je Euro.

- plaćanje u autobusu nije moguće.

- raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave 

- prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 100% od ukupnog iznosa izleta. Rezervacija se potvrđuje uplatom. 

- Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta. 

- polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.

-datum izrade programa: 3.8.2022

- Odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.