Poludnevni izlet Speleo avantura Pazinska jama / Speleo adventure Pazinska jama

Trajanje
3 sata
Polasci
Cijena: 230 kn

Vodimo Vas u atraktivno podzemlje Pazinske jame! Doživite pravu avanturu koja će Vas odvesti stotinjak metara ispod Pazinskog kaštela!

Program putovanja

Posjet se radi na jedan prirodan ekološki način, a vama omogućuje jedinstveni doživljaj podzemlja. Pazinska Jama je zakonom zaštićeni prirodni speleološki objekt i nije uređen za masovne posjete.

Na početku slijedi upoznavanje s osnovnom opremom koja je potrebna za Speleo avanturu, a vodiči vas upoznaju s načinom kretanja, mogućim preprekama i kako ih najlakše savladati. Slijedi lagano spuštanje uređenom stazom do kanjona, zatim kroz neuređeno prirodno korito riječice Pazinčice. Podzemni dio staze je oko 200 m dug, a završava s velikom dvoranom i podzemnim jezerom dužine 80 m.

Unutar speleološkog objekta nalaze se dva manja zipline-a kojim se posjetitelje prebacuje na sprud podzemnog jezera što speleo avanturi dodaje dimenziju neponovljivosti.

Nakon razgledavanja podzemlja istim putem se vraća natrag. Ukupna visinska razlika iznosi cca 100 m. Dužina staze iznosi ukupno oko 1000 m.

Rezervirajte polazak

 • 01.04.2021. - 31.12.2022. Svaki dan
  3 sata
  Cijena: 230 kn
  Rasprodano

Što morate znati?

Cijena uključuje

 • 2 iskusna vodiča speleologa, kacige i rasvjetu

Napomene

 • Mjesto okupljanja: Od strane mosta Vršić, Valvasorova 1, Pazin
 • Potrebno je ponijeti čvrstu sportsku obuću, te odjeću za presvlačenje, a preporučuju se lagani dugački rukavi zbog hladnije unutrašnjosti (oko 15°C).

Dostupno: I - XII: uz najavu,

 • VII-IX: polasci u 10:00, 11:30, 13:30, 15:00 i 17:00, obavezna rezervacija zbog ograničenog broja posjetitelja

Trajanje obilaska: 2,5 sata

Minimalni-max. broj osoba: 3 – 15

Minimalna dob za djecu je 8 godina