Izlet RAVENNA – RIMINI – SAN MARINO - FERRARA

Trajanje
2 dana
Polasci
Cijena: 970 kn (128,74 €)
Za djecu do 11 g.
873 kn (115,87 €)

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Program putovanja

dan 1 - PULA/PAZIN - RAVENNA - RIMINI

Polazak iz Pule u 6,00h sa parkirališta Konzuma (ex Mercator) i iz Pazina u 6,40h (Etradex). Mogućnost ukrcaja u Baderni i GP Kaštel. Udobna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz zaustavljanja po potrebi. U Veneciji se odvajamo sa autoputa i vozimo uz obalu mora sve do Ravenne, nekadašnje prijestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”. U pratnji lokalnog vodiča prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo. Slobodno vrijeme za capuccino, aperitiv ili osobne programe. Nastavak vožnje u smjeru Riminija. Po dolasku u Rimini slijedi slobodno vrijeme u centru grada. Naš voditelj puta usmjeriti će vas gdje se nalaze neke od atrakcija u gradu: hram Malatesta (Tempio Malatestiano), poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27.godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Smještaj u hotel 3* na području rivijere Rimini. Večera. Noćenje. 

dan 2 - SAN MARINO – FERRARA- PULA

Doručak. Odajva iz hotela. Vožnja autobusom do San Marina – treća najmanja država na svijetu koju je prema legendi osnovao klesar Marin s Raba. Šetnja s voditeljem putovanja: Palazzo Publico – Basilica del Santo – crkva Sv. Francesca – zidine grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kupovinu suvenira i osobne programe. U dogovoreno vrijeme okupljanje i polazak prema Ferrare. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt i slobodno vrijeme. Okupljanje u dogovoreno vrijeme i vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak u Pulu u večernjim satima.

Rezervirajte polazak

Što morate znati?

Cijena uključuje

prijevoz udobnim turističkim autobusom; 

licencirani voditelj putovanja, 

lokalni vodič za razgled Ravenne, 

smještaj u hotelu 3* na bazi polupansiona (dvokrevetne sobe), 

sve usluge prema programu, organizacija puta, jamčevina putovanja, pdv

Cijena ne uključuje

troškovi osobne prirode; 

 boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 3 EUR po osobi/danu), 

ulaznice za objekte koji se posjećuju a nisu navedeni pod "cijena uključuje" sve što nije navedeno pod cijena uključuje!


Doplata: jednokrevetna soba 120,00 kn

Napomene

Napomena:

    • Minimum prijavljenih: 30 osoba; u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo povećati cijenu izleta ili otkazati polazak.

    • Obavezna važeća osobna iskaznica ili putovnica radi prelaska granice 

    • Valuta plaćanja u Italiji: Euro

    • Način plaćanja: prilikom rezervacije 30% od ukupne cijene putovanja, ostatak najkasnije do 15 dana prije polaska ili kartično plaćanje: Premium Visa do 6 rata, Diners card do 12 rata bez kamata (uz naplatu 5% manipulativnih troškova). 

    • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti. 

    • Prijave za izlet moguće su najkasnije do 20 dana prije polaska na izlet.

    • Raspored sjedenja određuje se po redoslijedu prijave.

    • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu

    • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa. 

    • Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta 

    • Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju te potvrdom rezervacije (uplata) svi prijavljeni su suglasni sa Općim uvjetima putovanja agencije organizatora izleta. 

    • Polica jamčevine putovanja plaćeno je u Croatia Osiguranju.

    • Datum izrade programa: 03.08.2022. Odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o.