švicarska

ŠVICARSKA JESENSKA TURA 2017 -4 dana autobusom
12.10.-15.10.2017.
FIRST MINUTE CIJENA 2.990 kn
REDOVNA CIJENA: 3.190 kn
Polazak iz Zagreba


Uključena vožnja alpskom željeznicom i plovidba brodom po jezeru Thuner See!
1.dan ZAGREB - RIJEKA – LUZERN
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 04:00 sata, polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 04:45 sati ( okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije), te polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Italiju prema Švicarskoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prekrasni alpski krajolici, ljupka mala sela i izuzetne prirodne ljepote otvaraju se pred putnicima već u graničnom području Italije prema Švicarskoj. Dolazimo na područje jezera Vierwaldstättersee i do najljepšeg švicarskog grada Luzerna. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim hotelima - palačama u art noveau stilu, a danas više od pet milijuna posjetilaca godišnje dolazi u ovaj jedan od najljepših gradova Europe, čaroban u svako doba godine. Rijeka Reuss teče kroz grad uz srednjevjekovne trgove i kuće fasada oslikanih freskama. Smještaj u hotel u Meirengenu. Noćenje.
2.dan INTERLAKEN, ALPSKA ŽELJEZNICA I BROD PO JEZERU THUNERSEE
Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, tradicionalni turistički gradić u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Prvi hoteli ovdje su izgrađeni u 19. stoljeću i tu je dolazila europska aristokracija. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će Vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Odlazak autobusom do ljupkog alpskog gradića Grindelwald i ukrcaj na vlak. Vožnja alpskom željeznicom kroz prekrasne alpske predjele područja Jungfrau, jedne od najljepših regija Švicarske. Sama željeznička pruga remek je djelo graditeljstva s tunelima na visokoj nadmorskoj visini i fantastičnim panoramskim pogledima. Vožnja vlakom ide preko Kleine Schedegga i poznatog skijališta Wengen i završava u Lauterbrunnenu, mjestašcu okruženom visokim stijenama i slapovima gdje naš autobus čeka putnike. Odlazak do jezera Thunersee, u slikovitom mjestu Thun ukrcaj na brod i plovidba ovim prekrasnim alspkim jezerom do Spieza, mjesta poznatog po dvorcu Thun iz 10. stoljeća kojeg su gradili vladari Burgundije. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Vožnja autobusom uzduž obala drugog alpskog jezera Brienzerse poznatog po netaknutoj prirodi. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan BERN GLAVNI GRAD ŠVICARSKE
Doručak. Izlet do Berna, glavnog grada Švicarske. Grad je smješten na upečatljivom položaju na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom Unesca i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača - gotička katedrala Münster - gradska vijećnica - toranj Zytglogge, simbol grada - srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama - kuća Alberta Einsteina - renesansne fontane - trg Švicarske konfederacije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan LUGANO - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema jugu Švicarske i posjet Luganu, gradu okruženom bujnom suptropskom vegetacijom i palmama. Mješavina mediteranskog i alpskog utjecaja daje Luganu poseban šarm i ugođaj. Razgled grada: veliki gradski park, jedan od najljepših u Švicarskoj – stari grad s palačama – promenada uz jezero. Kraće slobodno vrijeme i nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Hrvatsku u kasnim satima.

Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE CIJENA 2.990 kn
REDOVNA CIJENA: 3.190 kn

First minute cijene vrijede do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Rok za prijavu: 7 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40


Cijena uključuje:
• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
• smještaj u hotelu 3* u Meiringenu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom
• razgledavanja prema programu
• vožnju brodom po jezeru Thunersee od Thuna do Spieza
• vožnju alpskom željeznicom na liniji Grindelwald - Kleine Scheidegg - Lauterbrunnen
• pratitelja tijekom putovanja
• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
• doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn
• ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
• Putno osiguranje 

TROKREVETNE SOBE: na ovom programu moguća je rezervacija dvokrevetnih soba s pomoćnim ležajem isključivo na fiksni upit.

PRAKTIČNE NAPOMENE:
Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

Švicarska je savezna država u središnjoj Europi. Švicarska ima dugu tradiciju neutralnosti, ali i međunarodne suradnje i sjedište je brojnih međunarodnih organizacija.Confoederatio Helvetica je latinska inačica službenog naziva države, čime se izbjegava izbor između jednog od četiri službena jezika. Sastoji se od tri geografska različita djela: Jure na sjeverozapadu, Švicarske visoravni u srednjem dijelu i Alpa na jugu i jugoistoku.Na površini od 41.285 km2 živi oko 8 milijuna stanovnika.

Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Švicarsku državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.
Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00032164 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000429 uplaćena kod Wiener osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa


Rezerviraj..