aosta
ITALIJA ALPSKA ČAROLIJA
8 dana autobusom
01.07.-08.07.2017.
26.08.-02.09.2017
FIRST MINUTE CIJENA: 3.290 kn
REDOVNA CIJENA: 3.490 kn
Uključen polupansion i svi izleti! Uključen izlet u Švicarsku!
 

1.dan ZAGREB/RIJEKA – SIRMIONE – LAGO DI GARDA - AOSTA
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije programa). Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja prema jezeru Lago di Garda uz kraće zaustavljanje putem. Jezero Garda najveće je talijansko jezero površine veće od 350 kvadratnih kilometara. Južna je obala pitoma i ravna i tu su sva veća naselja, dok je sjeverni dio jezera planinski. To je područje blage klime, bujne vegetacije, nasada limuna kao i najsjevernija zona uzgoja maslina u Europi. Posjet slikovitom gradiću Sirmione koji se nalazi na obali jezera, mjestu na kojem je i slavni rimski pjesnik Katul imao svoju vilu. Šetnja do utvrde Scaligherija i uskim uličicama starog grada. Mjesto je danas poznato i po brojnim slastičarnicama gdje ćete imati priliku kušati odličan talijanski sladoled. Moguća fakultativna vožnja brodom po jezeru. Nastavak putovanja do doline Aoste. Smještaj u hotel u okolici Aoste. Večera. Noćenje.
2.dan AOSTA
Doručak. Razgled Aoste, gradića na ušću rijeka Buthier i Dora Baltea: Porta Pretoria, Augustov slavoluk, rimski amfiteatar, vijećnica, katedrala Santa Maria Assunta i San Giovanni Battista, poznata po svojoj sakristiji i podnim mozaicima, nekropola Svetog Martina od Corléansa, samostan Sant'Orso… Grad je poznat i kao „mali Rim“ zbog najvećeg broja rimskih iskopina, odmah nakon Rima. Slobodno vrijeme za ručak, kavu i kupovinu suvenira poput poznatih voćnih likera, suvenira od drva ili ručno tkanih predmeta. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan IZLET U ŠVICARSKU
Doručak. Cjelodnevni izlet u Švicarsku započinjemo vožnjom preko prijevoja i kratkog tunela St.Bernard i kroz prekrasne alpske krajolike. Na ovom su području nekad uzgajani poznati psi bernardinci obučavani za pomoć izgubljenima u planinama. Vožnja uz kraće zaustavljanje kod Martignyja prema švicarskoj strani obale Ženevskog jezera. Predjeli netaknute prirode pružaju se kao na dlanu pred posjetiocima. Posjet otmjenom ljetovalištu Montreux i šetnja promenadom uz jezero i vile bogatih i slavnih. Zaustavljanje ispred najpoznatijeg dvorca Švicarske Chillon. Moguć posjet dvorcu s tisućugodišnjom povijesti, ljetnoj rezidenciji savojskih grofova. Ovaj je dvorac na romantičnom položaju na jezeru slavni engleski pjesnik Lord Byron učinio slavnim u svojim pjesmama. Posjet Lausanni sjedištu Olimpijskog odbora, gradu na slikovitom položaju na 3 brežuljka s vinogradima. Veliki parkovi uz obalu jezera i otmjeni starinski hoteli europske aristokracije daju poseban šarm ovom mjestu na obali jezera. Moguć posjet Olimpijskom muzeju koji će Vam predstaviti povijest Olimpijskih igara. Povratak vožnjom kroz čarobne alpske krajolike do prijevoja St. Bernard i natrag do hotela u dolini Aoste. Večera. Noćenje.

4.dan IZLET U COURMAYEUR
Doručak. Vožnja do gradića Courmayeur, poznatog talijanskog skijališta, smještenog u podnožju Mont Blanca na nadmorskoj visini od 1224 m na u blizini tromeđe između Italije, Francuske i Švicarske. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak modernom žičarom Monte Bianco do prve stanice - vidikovca Pavillon du Mont Frety. Ovdje se nalazi najstariji europski alpski botanički vrt Saussurea. Ovdje započinju i mnogobrojne planinarske staze, a tijekom šetnje ćete imati priliku uživati u slikovitom planinskom krajoliku. Možete nastaviti posljednje stanice žičare Punta Helbronner – 3462 m na kojoj se nalazi terasa s koje se pruža panoramski pogled na vrhove Zapadnih Alpi: Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn, Gran Paradiso i Grand Combin. Na vidikovcu se također nalazi i multimedijalni informativni centar te restaurant s barom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan AOSTA
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Prekrasan alpski krajolik nudi raznovrsne mogućnosti za šetnju kroz neke od najljepših europskih ljetnih planinskih pejzaža koji pružaju odmor pun doživljaja. Večera. Noćenje.

6.dan IZLET U TORINO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Torino, centar talijanske regije Piemonte. Torino je poznat kao „mali Pariz“ smješten u podnožju Alpa, kao grad barokne arhitekture, palača, automobila i sporta. Posjetit ćemo palaču Venaria Reale, rezidenciju dinastije Savoja koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Šetnja centrom grada: Mole Antonelliana, Porte Palatine, Duomo di Torino s kapelicom u kojoj se nalazi Torinsko platno u koje je prema kršćanskom vjerovanju pokopan Isus Krist, Palazzo Madama, Castello del Valentino… Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira poput poznate čokolade Gianduja te suvenira Fiata i kluba Juventus, koji su neizostavan dio ovog grada ili shopping u nekim od brojnih dućana. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan AOSTA
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe, šetnju i uživanje u čarima doline Aoste,
poznate po prekrasnim alpskim planinskim krajolicima, cvjetnim livadama i mnogobrojnim
termalnim izvorima. Večera. Noćenje.

8.dan AOSTA – VERONA– RIJEKA/ZAGREB
Doručak i odlazak iz hotela. Posjet Veroni, šetnja s pratiteljem putovanja do Piazze dei Signori, Piazza della Erbe, Julijine kuća, Trga Piazza Bra, Arene, katedrale San Zeno. Slobodno vrijeme u romantičnom gradu za shopping, ručak, odličan talijanski capuccino ili aperitiv. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.290 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.490 kn

First Minute cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni.

Rok za prijavu: 30 dana prije puta Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• Prijevoz visokoturističkim autobusom
• Turističkog pratitelja tijekom puta
• 7 polupansiona (doručak i večera) u hotelu  3* u dvokrevetnim sobama u dolini Aoste
• Razgledavanja prema programu
• Jamčevno osiguranje
• Troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• Doplatu za jednokrevetnu sobu - 950 kn
• Vožnju brodićem po jezeru Lago di Garda, 10 EUR po osobi (doplata na licu mjesta)
• Putno osiguranje
• Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (1 - 3 EUR po osobi/danu; obavijest o točnom iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu)
•Ulaznicu za Alpski muzej u Courmayeuru – 2 eur, ulaznica za Alpski botanički vrt Saussurea – 3 eur, povratna karta za žičaru Courmayer – Punta Helbronner – 35 eur, ulaznicu za dvorac Chillon u Švicarskoj 9,50 CHF po osobi grupna cijena za grupe od najmanje 20 osoba, Olimpijski muzej Lausanne 18 CHF (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni)
• Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10 % popusta.

PREPORUKA PUTOVANJA: putovanje na zeleno ljeto u dolinu Aoste približit će Vam čaroliju prekrasnih krajolika, alpskih prijevoja i cvjetnih livada uz posjet slikovitom jezeru Lago di Garda i Torinu –„malom Parizu podno Alpa“. Cjelodnevni izlet u Švicarsku nadopunit će ovu zanimljivu kombinaciju itinerera! Putovanje je kombinacija odmora u alpskom krajoliku i autobusne ture.
Aosta je glavni grad talijanske autonomne regije - Valle d'Aosta od 34 657 stanovnika. Aosta leži na sjeverozapadu Italije u istoimenoj kotlini Aosta, na ušću rijeka Buthier i Dora Baltea i križanju puteva koji vode prema alpskim prijevojima Mali i Veliki Sveti Bernard te tunelu Mont Blanc, udaljena 114 km sjeverozapadno od Torina.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.
Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.
Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00032164 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000429 uplaćena kod Wiener osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Rezerviraj..