Korzika

KORZIKA i SARDINIJA
Autobusom iz Zagreba i Rijeke : 11.5.,15.6.,15.9.,6.10. 2017
First minute cijena: 5.750 kn
Redovna cijena aranžmana: 5.950 kn
Trajanje putovanja: 7 dana/ 6 noći


Najmanji broj putnika: 40

PROGRAM:

1. dan: ZAGREB/RIJEKA - BOLOGNA - LIVORNO 
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 6.00 sati i iz Rijeke (obavezno napomenuti kod prijave) s benzinske postaje "Vrata Jadrana - sjever" u cca 8.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Bologne. Razgled grada poznatog po kulinarstvu, brojnim kolonadama i Sveučilištu, jednom od prvih u Europi. Šetnja gradom: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, crkva sv. Petronija, mnogobrojni tornjevi kojima su nekada plemićke obitelji pokazivale svoju moć, zgrada Sveučilišta. Nastavak vožnje do Livorna, smještaj u hotel u okolici. Noćenje.

2. dan: LIVORNO - BASTIA - ST. FLORENT 
Doručak (u hotelu ili na brodu). Ukrcaj na brod u Livornu, plovidba u trajanju cca 4 sata do Bastije. Po dolasku, odlazak do grada, šetnja: Place du Marche - stara luka - citadela. Vožnja do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike, i prema sjeveru na brda obrasla makijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Cose. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi genovskih guvernera i trgovci čuvenim vinom Patrimonio. Iznad promenade sa kafićima i tavernama uske vijugave uličice sa kamenim kućicama i trgovinama vode prema ostacima đenovske tvrđave. Predah za šetnju gradićem i osvježenje uz poznata korzikanska vina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: BASTIA/OKOLICA - PORTO - AJACCIO 
Doručak. Vožnja otokom do zaljeva Porto živopisnom prirodom s vrletima i granitnim stijenama različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su obilježje Korzike. Radi iznimne prirodne ljepote zaljev Porto se nalazi pod UNESCO zaštitom. Vožnju nastavljamo uz obalu s panoramskim pogledom na zaljev do Ajaccia, najvećeg grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte, smještenog u prekrasnom zaljevu . Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan: AJACCIO - BONIFACIO 
Doručak. Odlazak na razgled grada: glavna ulica Cours Grandval, Cours Napoleon, Napoleonova rodna kuća, Casone, gdje se nalazi impozantni spomenik Napoleonu - kopija onoga u Parizu, kao i memorijal brojnim pobjedama zapisanim na mramornom zdanju. Nastavak do prekrasnog gradića na jugu Korzike - Bonifacio, poznatog i kao „biser Korzike“; najstariji je grad na otoku, smješten na stijeni iznad prirodne luke. Nakon kraćeg panoramskog razgleda, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan: BONIFACIO - S. TERESA GALLURA - RAJSKA OBALA SARDINIJE - ALGHERO 
Doručak. Kratka vožnja do luke u Bonifaciju i ukrcaj na brod za Sardiniju. Plovidba u trajanju od cca 60 min. do luke Santa Teresa Gallura, na krajnjem sjeveroistoku otoka. Mjestom dominira masivna kula Longosardo iz 16. stoljeća. Vožnja uz tzv. „rajsku obalu Sardinije“ do šarmantnog grada Alghero na zapadnoj obali, Zbog jakog utjecaja Katalonije, pod čijom je dugogodišnjom vladavinom bio u prošlosti, Alghero još nosi i naziv „Mala Barcelona“. Ovdje stanovnici govore katalonski, a natpisi na ulicama i jelovnicima su dvojezični. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan: ALGHERO - TEMPIO PAUSANIA - SMARAGDNA OBALA SARDINIJE - OLBIA/GOLFO ARANCI 
Doručak. Vožnja unutarnjim dijelom sjeverne Sardinije do mjesta Tempio Pausania, smještenog na cca 600 metara nadmorske visine, vožnja s pogledom na brojna stabla hrasta plutnjaka od čije se kore proizvodi pluto. Ovo područje poznato je po brojnim vinogradima i mineralnim vodama. Vožnja prema Costi Smeraldi - „Smaragdnoj obali“, najpoznatijem dijelu talijanske obale i jednom od najluksuznijih ljetovališta na Sredozemlju, omiljenom ljetovalištu bogatih i slavnih:prekrasne pješčane plaže, kristalno čisto more, bujna mediteranska vegetacija, skrovite uvale, zaljevi i slikovita mjesta krase ovu 55 kilometara dugu obalu. Panoramska vožnja uz zaustavljanje na najpoznatijim mjestima, Palau i Porto Cervo, lukama s privatnim jahtama bogatih i slavnih. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak. Nastavak vožnje do Olbije/Golfo Aranci, ukrcaj na brod. Smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama. Na brodu postoji restoran-samoposluživanje i bar. Isplovljavanje broda u kasnim večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD - LIVORNO - LUCCA - RIJEKA/ZAGREB 
Doručak na brodu. Dolazak broda u Livorno u jutarnjim satima. Iskrcaj, te vožnja do slikovitog gradića Lucca-bisera Toskane, rodnog grada slavnog skladatelja G. Puccinnija. Razgled: katedrala sv. Martina, Napoleonov trg, crkva sv. Mihaela, Piazza dell’Amfi teatro. Nakon slobodnog vremena za šetnju, povratak prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja. Dolazak u Rijeku (Vrata Jadrana) / Zagreb u kasnim večernjim satima.

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.750 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.950 kn

*First minute popust 200 kn vrijedi za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Cijena po osobi uključuje: 
prijevoz autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 6 noćenja s doručkom, 4 večere, 1 noćenje na brodu u dvokrevetnim unutarnjim kabinama, pratitelja na putovanju, razglede i izlete prema programu, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: 
doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu 250 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu sobu i unutarnju kabinu na brodu) 1.750 kn, boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima u Italiji i na Sardiniji) cca 1,50 -2,50 Eur po osobi i danu, putno osiguranje (preporučujemo).

Informativne cijene ulaznica:
Napoleonova rodna kuća 7 Eur, Muzej Fesch Ajaccio 8 Eur, Nuraghe cca 2 Eur

Popusti: 5% popusta za osobu na 3.pomoćnom ležaju.

Napomena: prilikom rezervacije potrebni su slijedeći podaci: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo. Brodski prijevoznici zadržavaju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Kompasa Zagreb. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost sa Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

Rezerviraj..