dvorci bavarske

DVORCI BAVARSKE - Garantirani polazak!
MUNCHEN I SALZBURG
28.4.-1.5.18. CIJENA: 1490 kuna
FIRST MINUTE: 1290 kuna
4 dana/ 3 noći s doručkom
Polazak: Pula, Pazin, tunel Učka i Rijeka

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Austriju do Salzburga. Po dolasku slijedi razgled grada tijekom kojega ćemo vidjeti Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga, groblje Sv. Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva sv. Petra - najstarija u gradu, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartova rodna kuća... Slobodno vrijeme za dodatno upoznavanje s gradom, kupnju suvernira te kušanje svjetski poznatih Mozart kugli. Nastavak puta prema Münchenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN Nakon doručka, odlazimo na autobusno-pješački razgled glavnog grada Bavarske tijekom kojeg ćemo vidjeti Bavarski Nacionalni muzej, Olimpijski park, dvorac Nymphenburg iz 17. stoljeća, Königsplatz, staru, novu i modernu Pinakoteku, Odeonsplatz, Max-Joseph Platz s Residenzom, palačom u kojoj su više od 500 godina živjeli vladari Bavarske, Alter Hof, poznatu pivnicu Hofbräuhaus… Slobodno vrijeme za individualne programe, a za ljubitelje umjetnosti preporučamo posjet staroj i novoj Pinakoteci s vrijednim kolekcijama slikarstva. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN Doručak. Odlazimo na cjelodnevni izlet u bavarske Alpe gdje ćemo posjetiti dvorce kralja Ludwiga II, Hohenschwangau, koji su u 12. stoljeću sagradili vitezovi iz Schwangaua, a u kojem se kralj često sastajao s Richardom Wagnerom i Neuschwanstein koji je inspirirao Disneya kada je crtao Trnoružičin dvorac. Do dvorca nas vodi uspon kroz šumu koji traje 40 minuta (moguć prijevoz lokalnim autobusom uz doplatu). Povratak u München i slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN Doručak. Napuštamo München i odlazimo prema “bavarskoj rivijeri”, jezeru Chiemsee. Vožnja brodom do otoka Herreninsel na kome se nalazi najveći dvorac kralja Ludwiga II, Herrenchiemsee. Razgledat ćemo dvorac sagrađen po uzoru na Versailles Louisa XIV sa spektakularnom dvoranom ogledala i nevjerojatnom kraljevom spavaćom sobom. Slijedi šetnja kroz vrtove do samostana Augustinaca gdje je 1948. godine napisan Ustav moderne Njemačke. Polazak prema austrijskoj granici i dalje kroz Sloveniju prema Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

REDOVNA CIJENA: 1490 kuna
FIRST MINUTE: 1290 kuna
(vrijedi za prijave i uplate do 1.3. ili do popunjenja mjesta na akciji)
Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Münchena, razgledi Salzburga i Münchena prema programu, izleti u bavarske Alpe i na jezero Chiemsee, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Trokrevetna soba moguća je samo za djecu do 12 godina (ograničeni broj). Minimalni broj putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, ulaznice.

DOPLATE: ulaznice za dvorce Hohenschwangau, Neuschwanstein i Herrenchiemsee i prijevoz brodom na jezeru Chiemsee € 40 (plaćanje na licu mjesta uz obveznu prijavu prilikom rezervacije aranžmana, djeca do 18 god. plaćaju € 12) – minimalno 20 prijavljenih. Jednokrevetna soba: 700,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours d.o.o.

Rezerviraj...