TOSCANA

TOSKANA I CINQUETERRE
05.04. - 08.04.2018.
Ferrara – CINQUETERRE – Siena – San Gimignano– Firenza
CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.650,00 KN
Polazak iz Poreča
Moguć ukrcaj putnika u Puli, Rovinju, Bačvi i GP Kaštel.

1. DAN: POREČ– FERRARA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusa iz Poreča u 5:30. Kraća zaustavljanja tijekom vožnje kroz talijanske regije Friuli i Veneto radi odmora.
Dolazak u Ferraru, jedan od najljepših talijanskih gradova umjetnosti, nekadašnjeg sjedišta obitelji Este gdje ćemo razgledati povijesnu jezgru: Castello Estense, Palazzo dei Diamanti, Katedrala, Palazzo del Municipio, Sinagoga. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju srednjevjekovnim ulicama. Vožnja prema hotelu u Montecatini Terme. Smještaj, večera i noćenje u hotelu.
2. DAN: CINQUETERRE
Nakon doručka odlazimo do LA SPEZIE, od kuda krećemo u obilazak Cinque Terre, skupini ribarskih mjestašaca uvrštenih na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine zbog svoje iznimne prirodne ljepote. Unutar Cinque Terre se krećemo vlakom, a vožnja među mjestima traje po par minuta i pruža nezaboravan pogled na vapnenačke stijene i azurno plave uvale ligurske obale. Razgled započinjemo odlaskom u RIOMAGGIORE, gradić bogate povijesti koji se ponosi utvrdom iz 15. stoljeća. Nastavljamo do MANAROLE koja će vas oduševiti pogledom na šarene kućice smještene po kamenim stijenama nad samim morem. Slijedi odlazak u VERNAZZU, pitoreskno ribarsko selo i po mnogima najljepše mjesto Cinque Terre sa starom utvrdom i brojnim odličnim restoranima. Dolazak u MONTEROSSO, najveće i potpuno drukčije od svih ostalih mjesta, poznato po najljepšim plažama, prekrasnoj katedrali i ruševinama srednjovjekovnog dvorca. Povratak u La Speziu, te vožnja autobusom do hotela. Večera i noćenje.
3. DAN: SIENA – SAN GIMIGNANO
Doručak. Odlazak put južne Toskane do prekrasne SIENE, grada u kojem je živjela sveta Katarina, u kojem se još uvijek održava čuvena utrka ‘palio’ i koji ima jedan od najljepših trgova na svijetu… Cijeli je grad pod zaštitom UNESCO-a i zbog toga ćemo ga upoznati korak po korak u pratnji iskusnog lokalnog vodiča. Provesti će vas do Piazza del Campo – Palazzo Pubblico i Torre del Mangia ( jednog od najviših srednjovjekovnih tornjeva u Italiji) . Crkva San Domenico – Duomo di Siena... Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji, nazdravite talijanskim aperitivom, kušajte tradicionalni kolač Panforte koji se prema istoj recepturi priprema od 13. stoljeća. Sjajna slastica i gastro suvenir iz Toscane.
Poslijepodne odlazimo put SAN GIMIGNANO – srednjovjekovnog gradića poznatog i kao srednjevjekovni Manhattan. Nekad je u gradu bilo sedamdesetak tornjeva, no danas je sačuvano svega 14. Grad je pod zaštitom UNESCO-a ,a svojevremeno je ondje boravio i radio i sam Dante. Kraći razgled gradića Pallazzo della Podesta – Palazzo Pretorio ,Sant’Agostino, Piazza della Cisterna, Piazza Duomo, Collegiata, Piazza Pecori i Piazza delle Erbe.Slobodno vrijeme za šetnju povijesnom jezgrom . Posjet vinskom podrumu na području San Gimignana uz degustaciju vina , maslinovog ulja i tipičnih toskanskih delicija. Odlazak u shopping . Povratak u Montecatini terme. Večera i noćenje.
4. DAN: FIRENZA
Doručak. Odlazak iz hotela i ugodna vožnja prema FIRENZI.
Po dolasku u Firenzu razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Obići ćemo crkvu Santa Maria Novella – kapelu Medici– crkvu San Lorenzo – katedralu – bapisterij – Piazza della Signoria – Palazzo Vecchio – crkva Santa Croce – Uffizi – Ponte Vecchio – palazzo Pitti.
Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od talijanskih trattorija ili posjet nekom od muzeja. Preporučamo posjet tržnici koja obiluje restoranima i sjajnom gastronomskom ponudom. Prošećite uz rijeku Arno ili uživajte u toskanskom vinu, kavi, sladoledu..
Nastavak putovanja prema Istri uz povremena zaustavljanja i odmor. Dolazak je predviđen u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.650,00 KN
Dijete do 12 godina s 2 odrasle osobe u sobi : popust 20%
Minimalan broj putnika : 30 osoba
Doplata za jednokrevetnu sobu: 350 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC na osnovi 3 polupansiona, razglede prema programu, licenciranog turističkog pratitelja putovanja, lokalne vodiče u Firenci i Sieni , sve turističke pristojbe za ulaz autobusa u gradove, priprema i organizacija putovanja.
CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice i karte za vlak u NP Cinque Terre iznosi € 16 za odrasle, djeca 4-12 godina €10 ( cijene su informativne) . Plaćanje na licu mjesta.
Proba maslinovog ulja i vina uz doplatu 12 eur. Plaćanje se na licu mjesta.
Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza,
Obavezna doplate za boravišnu pristojbu u Montecatini Termama: € 1,00 ( po osobi i danu) u hotelu 3*. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.
Moguć ukrcaj putnika u Puli, Rovinju, Bačvi i GP Kaštel.

Napomena: Za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% od cijene aranžmana, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja .
Mogućnost plaćanja kreditnim i debitnim karticama ( American Express, Maestro i Visa PBZ , Mastercard i Maestro Zagrebačka banka, Diners ) na više rata.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima putovanja, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju Opće uvjete putovanja.

Odgovorni organizator : SABINA TRAVEL D.O.O. , HR-AB-52-040223176
Za ovo putovanje vrijede opće upute i uvjeti rezervacije za korisnike turističkih aranžmana Sabina Travel d.o.o.

Rezerviraj...