venecija1

VENECIJA I OTOCI LAGUNE
27.01.-28.01.18
2 dana/ 1 noć, polupansion
CIJENA: 590 kuna po osobi
Polazak iz Pule, Pazina, tunela Učak i Rijeke

1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja. Dolazimo na Punta Sabbioni odakle krećemo na razgled otoka venecijanske lagune. Posjetiti ćemo Torcello, jedan od prvih naseljenih otoka lagune sa najstarijim crkvama i spomenicima, izlet nastavljamo na otoku Burano, poznatom po izradi čipke, kućama živih boja i nakrivljenom crkvenom tornju. Ovdje možete kupiti poznate kolačiće ili suvenire od čipke ili jednostavno uživati u atmosferi ovog otoka. Na kraju izleta posjetiti ćemo otok Murano, otok smeđih boja poznat po proizvodnji stakla tradicionalnim metodama čiji brojni predmeti od stakla predstavljaju remek djela suvremene umjetnosti i dizajna. Neke od muranskih manufaktura su ujedno i najpoznatiji svjetski proizvođači skupocjenog stakla. Brodićem se vraćamo prema Punta Sabbioni Odlazak autobusom do našeg hotela. Večera. Noćenje.

2 DAN
Doručak. Napuštamo hotel i odlazimo autobusom do Punte Sabbioni gdje ćemo se ukrcati na brod kojime stižemo u Veneciju. U tom gradu započinje jedan od najpoznatijih karnevala na svijetu. Moći ćete uživati tradicionalnoj regati starih brodica na Canal Grande te upoznati eno-gastronomsku ponudu venecijanskih delicija. Slobodno vrijeme za posjet trgu Sv. Marka - Duždevoj palači - ulici Mercerie s brojnim trgovinama – nekom od zanimljivih venecijanskih muzeja – kupovinu - ili uživanje u karnevalskom ugođaju, vrevi na gradskim ulicama i trgovima, romantičnu vožnju gondolom. U kasno popodne vraćamo se brodom do Punte Sabbioni gdje ćemo se ukrcati na naš autobus i krećemo prema Rijeci i Puli gdje stižemo u kasnim večernjim satima.

CIJENA: 590 kuna po osobi

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om na bazi 1 noćenja s polupansionom (večera/doručak) u hotelu s 3* u Lido di Jesolu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično.

DOPLATE: vožnja brodićem 14 € na relaciji Punta Sabbioni-San Marco-Punta Sabbioni, Vožnja brodićem 20 € na relaciji Punta Sabbioni-Torcello-Burano-Murano-Punta Sabbioni (plaćanje na licu mjesta). Napomena: cijene su navedene informativno, a redosljed razgleda može biti podložan promjenama). Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 kn; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours d.o.o.

 

Rezerviraj...