klagenfurt božić

Predbožićni Klagenfurt-Villach
Polasci: 09.12. -GARANTIRANO!
16.12., -GARANTIRANO!
CIJENA: 690 kuna
Polazak iz Pule, Pazina, tunela Učka i Rijeke

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 06:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 06:30 sati, s tunela Učka u 06:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 08:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju pored Postojne i Ljubljane preko prijevoja Ljubelj (ukoliko vremenski uvjeti budu dozvoljavali) prema austrijskoj pokrajini Koruškoj  uz kraće zaustavljanje putem. Po dolasku u Klagenfurt, glavni grad Koruške krećemo na pješački razgled grada:  gradska vijećnica na glavnom gradskom trgu Neuer Platz s Lindwurm fontanom i spomenikom Mariji Tereziji, palača Landhaus iz 16. Stoljeća, stup sv. Trojstva, stara gradska vijećnica, kazalište, Kardinalplatz, katedrala, benediktinski trg… Smještaj u hotelu s 4* u Klagenfurtu. Ostatak dana i večer je slobodna za individualne programe i razglede, uživanje uz punč i kuhano vino na predbožićnom sajmu i naravno za večeru u nekom od mnogobrojnih rastorana i pivnica. Noćenje.

2. DAN
Doručak. Napuštamo Klagenfurt i krećemo prema obližnjem Veldenu na obali jezera Wörtherse jednom od najpoznatijih mjesta za odmor u Koruškoj, poznatom po snimanju popularnih serija i dvorcu Velden. Na jezeru je „najveći plutajući adventski vijenac Austrije“, a  na božićnom sajmu možete naći veliki izbor božićnih ukrasa, kao i proizvode starih zanata. Nastavljamo vožnju prema Villachu, drugom najvećem gradu Koruške. Po dolasku, šetnja povijesnom jezgrom grada: Gradski trg, crkva sv. Nikole, Gradski muzej, trg cara Josipa, gradska vijećnica... Odlazak do crkve sv. Jakova koja sa svojim impresivnim zvonikom visokim 94 m jednostavno plijeni pažnju. Slobodno vrijeme do kasnog popodneva kada krećemo prema Rijeci i Puli gdje stižemo u večernjim satima.

CIJENA: 690 kuna
Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom odnosno u hotelu s 4*, pješački razgledi Klagenfurta i Villacha uz pratnju vodiča, posjet Veldenu na jezeru Wörthersee, usluge turističkog pratitelja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

CIJENA NE UKLJUČUJE: Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama.

DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu 200,00 kn; putno zdravstveno osiguranje; osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours: d.o.o.

Rezerviraj...