paris

Predbožićni Paris
05.12.-10.12.17.
Cijena: 2590 kuna
Polazak iz Pule, Pazina, tunela Učka i Rijeka

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije, Austrije u pravcu Njemačke. Smještaj u hotelu 3* na području Ludwigshafen/Mannheim. Noćenje.

2.DAN Nakon ranog doručka nastavljamo vožnju kroz istočnu Francusku. Dolazak u Pariz u ranim popodnevnim satima. Smještaj u hotelu 3*. Nakon kratkog odmora odlazimo autobusom prema našem prvom odredištu, Eiffelovom tornju. Nakon fakultativnog uspona na “najvišu točku Pariza i najpoznatiju turističku atrakciju na svijetu” slijedi fakultativna vožnja brodom po Seini u trajanju od 1 sata. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN Doručak. U 9:00 sati polazimo autobusom na panoramsku vožnju Parizom. Uz pratnju vodiča upoznat ćete se s nadaleko poznatim pariškim atrakcijama kao što su: katedrala Notre Dame, Conciergerie, L’Ile de la Cité, Pantheon, Luxembourg, Montparnasse, Louvre, Les Tuileries, Hotel des Invalides s Napoleonovom grobnicom, L’Arc de Triomphe, Place de la Concorde, Opera, Place Vendome… U popodnevnim satima posjetit ćemo muzej Orsay gdje ćete moći razgledati bogatu kolekciju impresionista i cjelokupne svjetske umjetnosti iz perioda od sredine 19. stoljeća do početka Prvog svjetskog rata. Vraćamo se u hotel i nakon odmora organiziramo fakultativni večernji izlazak autobusom na Montmartre, okupljalište umjetnika i posjetitelja sa svih strana svijeta. Posjet bazilici Sacre Coeur i slikovitom trgu Tertre. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN Nakon doručka odlazimo na fakultativni poludnevni izlet u Versailles, čuveni dvorac Louisa XIV s prekrasnim parkovima i fontanama. Nakon obilaska dvorca i atraktivnog gradića koji je preko sto godina bio glavni grad Francuske. Vraćamo se u Pariz do muzeja Louvre, jednog od najbogatijih muzeja na svijetu. Preporučamo razgled dijela zbirke (talijanska renesansa s Mona Lisom, Egipat, Antika, flamansko slikarstvo…). Povratak u hotel. U večernjim satima organiziramo fakultativni izlazak autobusom u Latinsku četvrt, centar gastronomskog života Pariza. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN Doručak. Napuštamo napuštamo Pariz i krećemo prema francusko-njemačkoj granici. Stižemo u Strasbourg, glavni grad pokrajine Alsace. Pješački razgled užeg centra grada (katedrala Notre Dame, trgovi Kleber i Gutenberg, četvrt Petite France…). Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel 3* na području pokrajine Alsace. Noćenje.

6.DAN Doručak. Nastavak vožnje kroz Švicarsku i Italiju prema Sloveniji. Uz usputna zaustavljanja na auto cesti u Rijeku i Pulu stižemo u večernjim satima.

Cijena: 2590 kuna
Popust za dijete do 12 godina u sobi s 2 odrasle osobe: 20%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Njemačkoj, 1 noćenje s doručkom na području pokrajine Alsace, 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u Parizu, cjelodnevni panoramski razgled Pariza autobusom/pješice uz pratnju našeg vodiča; posjet Strasbourgu s pješačkim razgledom grada; usluge stručnog pratitelja, jamčevina turističkog paket aranžmana, priprema i organizacija putovanja. Minimalni broj putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: Eiffelov toranj € 17; Fakultativna vožnja brodom po Seini € 15; fakultativni izlet u Versailles € 5 (minimalni broj prijavljenih 20 putnika); večernji izlasci autobusom € 3; (NAPOMENA: cijene fakultativnih sadržaja navedene su informativne i mogu biti podložne promjenama kao i redosljed izvođenja programa)

DOPLATE: Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 1,50 eura (po osobi/noć) – podložno promjenama, jednokrevetna soba 1.500,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje s osiguranjem od posljedica nesretnog slučaja; Osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours d.o.o.

rezerviraj...