Salzburg

Predbožićni Salzburg
22.12.-24.12.17. -GARANTIRANO! 
Cijena: 1390 kuna
Polazak iz Pule, Pazina, tunela Učke i Rijeke


PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 06:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ uz 06:30, s tunela Učka u 06.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 08:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema Salzburgu, centru istoimene pokrajine. Smještaj u hotelu u Salzburgu. Nakon kratkog odmora odlazimo razgledati Mozartov grad pješice uz pratnju našeg vodiča: Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga i Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živio Mozart , groblje Sv.Sebastijana s grobnicama obitelji Mozart i princa nadbiskupa Wolfa Dietricha, palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, crkva sv. Petra - najstarija u gradu, katakombe sv.Ruperta, crkva Franjevaca te Kollegienkirche, remek djelo Fischera von Erlacha, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg, Mozartova rodna kuća. U večernjim satima, nakon individualnog obilaska štandova na predbožićnim sajmovima, preporučamo izlazak u neki od poznatih gradskih restorana na kušanje pravog “Salzburger Nockerla” ili u pivnice i pubove na i oko Getreide Gasse. Noćenje.

2. DAN
Doručak. Jutarnji sati su na raspolaganju za božićni shopping na Linzer Gasse i prekrasnoj Getreide Gasse i za individualno upoznavanje s gradom. U 13:00 sati odlazimo na fakultativni izlet u nedaleki Hallein gdje će se zainteresirani moći vratiti daleko u prošlost posjetom rudniku soli Bad Dürrnberg. Tijekom nesvakidašnjeg upoznavanja s velikom atrakcijom svi će dobiti bijelu rudarsku uniformu i nakon vožnje električnim vlakom spustiti se po ulaštenim drvenim toboganima u svijet slanih kristala. Šetnja kroz podzemne hodnike i vožnja splavom na podzemnom slanom jezeru. Nakon 75-minutnog razgleda rudnika moći će se razgledati i ostatak muzejske postave u Muzeju izložaka iz života Kelta. Povratak u Salzburg. Noćenje.

3. DAN
Doručak. Naš izlet u Salzburgu završit ćemo fakultativnim posjetom utvrdi Festung Hohensalzburg koja dominira nad cijelim gradom i okolišem, a koja je tijekom povijesti predstavljala izraz moći salzburških nadbiskupa koji su vladali gradom. Do utvrde ćemo doći uspinjačom i razgledati je individualno uz vođenje putem audio vodiča na više svjetskih jezika. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak i dalje upoznavanje s gradom do popodnevnih sati kada krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

Cijena: 1390 kuna
Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%


CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu s 4* na bazi 2 noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled grada uz pratnju vodiča, usluge turističkog pratitelja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40


CIJENA NE UKLJUČUJE: Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama, ulaznice za Festung Hohensalzburg €15,00; Katakombe sv Ruperta €2,00; poludnevni izlet u rudnik soli Bad Dürrnberg €25,00 (cijene ulaznica su navedene informativno, a redosljed fakultativnih sadržaja može biti podložan promjenama).


DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu: 300,00 kn; Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours d.o.o.

 

Rezerviraj...