salzburg52

SALZBURG
14.10.-15.10.17
CIJENA: 690 kuna
Polazak iz Pule, Pazina, tunela Učka i Rijeke


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN
Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 06:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 06:30 sati, s tunela Učka u 06:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 08:00 sati. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju prema tunelu Karavanke. Nastavak vožnje kroz Austriju prema Salzburgu, centru istoimene pokrajine. Smještaj u hotelu s 3/4 zvjezdice u centru grada. Nakon kratkog odmora odlazimo razgledati Mozartov grad pješice uz pratnju našeg vodiča: palača Mirabell - rezidencija gradonačelnika, Linzer Gasse u podnožju Kapuzinerberga i Makartplatz na kome se nalazi kuća u kojoj je živio Mozart (fakultativni posjet) groblje Sv.Sebastijana s grobnicom obitelji Mozart, crkva sv.Petra - najstarija u gradu, crkva Franjevaca te Kollegienkirche remek djelo Fischera von Erlacha, barokna katedrala u kojoj je kršten Mozart, stara i nova Rezidencija prinčeva nadbiskupa, Mozartov trg, Mozartova rodna kuća. U večernjim satima preporučamo izlazak u neki od poznatih gradskih restorana na kušanje pravog “Salzburger Nockerla” ili u pivnice i pubove na i oko Getreide Gasse. Noćenje.

2. DAN
Doručak. Naš izlet u Salzburgu završit ćemo fakultativnim posjetom utvrdi Festung Hohensalzburg koja dominira nad cijelim gradom i okolišem, a koja je tijekom povijesti predstavljala izraz moći salzburških nadbiskupa koji su vladali gradom. Do utvrde ćemo doći uspinjačom i razgledati je individualno uz vrlo kvalitetno vođenje putem audio vodiča na više svjetskih jezika. Slijedi kratki fakultativni razgled katakombi na groblji Sv.Petra. Slobodno vrijeme za individualne programe, ručak i daljnje individualno upoznavanje s gradom do popodnevnih sati kada krećemo prema Hrvatskoj i nakon kraćih zaustavljanja za odmor, stižemo u Rijeku i Pulu u večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelu s 3/4* na bazi 1 noćenja s doručkom dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, pješački razgled grada uz pratnju vodiča, usluge turističkog pratitelja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: Stručna vođenja u muzejima, galerijama i crkvama,
Cijene ulaznica: Kuća u kojoj je živio Mozart € 11; Festung Hohensalzburg utvrda € 16,00; Rezidencija salzburških prinčeva nadbiskupa € 12; Katakombe na groblju Sv Petra € 2; (cijene su informativne).


DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu: 250,00 kn; Putno zdravstveno osiguranje, osiguranje otkaza putovanja.

Odgovorni organizator: Jadrotours


Rezerviraj...