KRAKOW1

KRAKOW i BRATISLAVA
05.10.-08.10.17. Garantirani polazak!

CIJENA: 1690 kn
FIRST MINUTE CIJENA: 1590 kuna
Polazak iz Pule, Pazina, tunela Učka i Rijeke

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, s tunela Učka u 04.45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije (Ljubljana, Maribor, Šentilj) i Austrije (Graz, Eisenstadt) u pravcu Slovačke. Dolazak u Bratislavu u popodnevnim satima i smještaj u hotel. Odlazak na pješački razgled grada: Mihaelov toranj, glavni trg sa starom gradskom vijećnicom i Rolandovom fontanom, Primacijalna palača, zgrada Slovačkog narodnog kazališta, Katedrala sv. Martina iz 14st., Bratislavský hrad…Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN Nakon doručka nastavljamo putovanje prema Poljskoj. Dolazak u Krakow, jedan od najljepših gradova Poljske, smješten na rijeci Visli i često nazivan kolijevkom poljske kulture. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak do grada na informativno upoznavanje grada. Slobodno vrijeme za večeru i vlastite programe.

3. DAN Nakon doručka odlazimo na panoramski i pješački razgled grada tijekom kojega ćemo vidjeti najpoznatije krakovske znamenitosti: utvrdu Barbakan iz 15.st., vrata sv. Florijana, najveći srednjevjekovni trg u Europi na kojem se nalaze bazilika sv. Marije, toranj stare gradske vijećnice, renesansna tržnica tkanine „Sukiennice“ i crkva sv. Vojtjeha, brdo Wawel s kraljevskim dvorcem i katedralom gdje su se krunili i pokapali poljski kraljevi… Slobodno vrijeme. U kasnijim popodnevnim satima organiziramo fakultativni posjet jednom od najposjećenijih turističkih odredišta u Poljskoj - najpoznatiji i najstariji rudnik soli, „Wieliczka“, uvrštenom na UNESCO-v popis svjetske baštine. U trosatnom razgledu rudnika koji su ranije posjetili Nikola Kopernik, Bill Clinton, papa Ivan Pavao II. vidjet ćemo podzemnu crkvu, dvoranu Marije Terezije, Nikole Kopernika i Kazimira Velikog, podzemno jezero, kapelicu sv. Ivana, poslušati Chopina… Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN Doručak. Napuštamo Krakow i nastavljamo vožnju autobusom kroz Poljsku (Katowice), Češku (Olmouc, Ostrava, Brno), prema Austriji (Beč, Graz) i Sloveniji. Dolazak u Rijeku i Pulu u večernjim satima.


REDOVNA CIJENA: 1690 kn
FIRST MINUTE CIJENA: 1590 kuna
(vrijedi za uplate do 15.8. ili do popunjenja mjesta u akciji)
Popust za dijete do 12 godina (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Bratislavi, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Krakowu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

CIJENA NE UKLJUČUJE: fakultativni izlet u rudnik Wielicka 25€ (minimalno 20 prijavljenih); stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. NAPOMENA: redoslijed razgleda kao i cijene ulaznica mogu biti podložni promjenama.

DOPLATE: doplata za jednokrevetnu sobu 500,00 kn.; Putno zdravstveno osiguranje; Osiguranje otkaza putovanja.

Dobro je znati: U Slovačkoj vrijedi valuta EURO. U Poljskoj je nacionalna valuta Zlot. Za ovo putovanje dovoljna je važeća osobna iskaznica.

 

Rezerviraj...