kambođa

VIJETNAM I KAMBODŽA
Grupni polazak:
23.11. – 5.12.2017.
First Minute cijena po osobi u 1/2 sobi: 14.990 kn*
Redovna cijena aranžmana po osobi: 15.490 kn
Zrakoplovom iz Zagreba!


Trajanje putovanja: 13 dana / 10 noćenja
Najmanji broj putnika: 15
Viza: potrebna za državljane RH

1. DAN: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20.15 sati.
2. DAN: ISTANBUL - HO CHI MIN / SAIGON
Dolazak u Istanbul u 00.30 sati. Nastavak putovanja za Ho Chi Min na liniji TK166 u 2.35 sati. Dolazak u Ho Chi Min u 19.40 sati. Nakon carinskih formalnosti (potrebne su dvije fotografije u boji za dokumente i prazne stranice u putovnici) Organizirani prijevoz do centra grada. Od Katedrale Notre Dame, šetnja kroz samo srce grada do hotela. Prijava u hotel, večera dobrodošlice u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.
3. DAN: HO CHI MIN – CU CHI TUNELI
Nakon doručka, odlazak na izlet do tunela Cu Chi (oko 75 km od grada). Mrežu podzemnih tunela sagradio je vijetnamski pokret otpora tijekom duge borbe za nezavisnost. Tuneli dugi 250 km povezivali su Ho Chi Minh City (nekadašnji Saigon) sa kambodžanskom granicom, a pod zemljom su se nalazile bolnice, kuhinje, učionice, pa čak i kazalište i malo kino. Dio tunela otvoren je za javnost. Ručak u Cuchi-u. Nakon ručka, povratak u Ho Chi Min i šetnja uz razgled glavnog grada Vijetnama. Gradska vijećnica, katedrala Notre-Dame, a od poznatih znamenitosti obići ćete bivšu Predsjedničku palaču i Muzej rata. Prije večere prošetat ćete poznatom Ben Thanh tržnicom. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Noćenje u hotelu.
4. DAN: HO CHI MIN – MY THO (MEKONG DELTA) – HO CHI MIN
Nakon doručka, odlazak na izlet koji pruža fascinantan uvid u svakodnevicu života na Mekong delti. Vožnja prema gradu My Tho koji se nalazi na delti rijeke Mekong. Vožnja po rijeci, s pogledom na plantaže voća i ribarska sela uz obalu. Nastavak vožnje do otoka s kornjačama gdje je predviđen ručak. Nakon ručka posjet obiteljskom imanju na kojem možete vidjeti kako se proizvode slatkiši i drugi proizvodi i predmeti od kokosa. S ovog izleta ćete zasigurno ponijeti kući svoju privatnu zbirku lijepih uspomena. Povratak prema Ho Chi Minu, odlazak do Kineske četvrti sa hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Povratak u hotel i noćenje.
5. DAN: HO CHI MIN - DANANG - HOI AN
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Danang. Po slijetanju u Danang organizirani prijevoz do Hoi An-a uz kratko zaustavljanje u Da Nangu. Odlazak u Cham muzej i do poznate pješčane plaže Non Nuoc. Nastavak putovanja za Hoi An, po dolasku večera u lokalnom restoranu, prijava u hotel i noćenje.
6. DAN: HOI AN
Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak Hoi Ana, mjesta pod zaštitom UNESCO-a zbog svojih neobičnih, dobro očuvanih starih uličica i kuća. Razgled grada pješice: Merchant's House, sabornica Phuc Kien, japanski natkriveni most star 400 godina, živopisna tržnica uz rijeku. Poslijepodne je slobodno za odmor ili šetnju po ovom prekrasnom lučkom gradu. Noćenje u hotelu.
7. DAN: HOI AN – DANANG - HANOI - HALONG
Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, organizirani prijevoz za Halong zaljev. Na putu zaustavljanje radi ručka. Ovaj prekrasan zaljev jedno je od sedam svjetskih čuda prirode i pod zaštitom je UNESCO-a. Više od 2.000 spektakularnih vapnenačkih otoka i stijena izranjaju iz smaragdno zelenog mora na površini od preko 1500 km2. Po dolasku u Halong, smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu, povratak u hotel i noćenje.
8.DAN: HALONG – HANOI
Doručak i odjava iz hotela. Ukrcaj na džunku (drveni brod) i početak krstarenja ovim prekrasnim zaljevom koji obiluje pećinama i plažama, a nosi naziv „osmo čudo svijeta“. Vidjet ćete spilju Thien Cung i Dau Go te otočić Titop. Predviđeno trajanje krstarenje je pet sati te će ručak biti poslužen na brodu. Iskrcaj te vožnja prema Hanoiu gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.
9. DAN: HANOI
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada: Muzej i mauzolej vijetnamskog revolucionara i državnika Ho Chi Minha, razgled njegove drvene kuće, predsjedničke palače sagrađene u francuskom kolonijalnom stilu i budističkog hrama - pagode Jednog stupa. Pauza za ručak uključen u cijenu. Potom, razgled najstarijeg sveučilišta u Vijetnamu zvanog još hram Literature, prožetog dubokom filozofijom konfucijanizma. Posjet Etnološkom muzeju. Vožnja biciklima rikšama u trajanju oko sat vremena kroz stari dio grada, poznat po svojim umjetnicima, trgovcima te slikovitim dućanima svilom. Tijekom razgleda moći ćete osjetiti ugođaj davnih vremena i naučiti o tradicionalnoj vijetnamskoj arhitekturi. Potom, odlazak na jedinstvenu lutkarsku predstavu na vodi. Povratak u hotel. Noćenje.
10. DAN: HANOI – SIAM REAP
Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Saim Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.
11. DAN: SIAM REAP – ANGKOR
Ustat ćemo rano i otići do fotogeničnog hrama Ta Prohm-a, slavnog podsjetnika rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drama ljudske povijesti, kad čovjek prvo osvoji prirodu da bi stvorio, a nakon toga priroda osvaja čovjeka da bi uništio. Posjeta je predviđena u ranim jutarnjim satima iz razloga da se izbjegne gužva kako bi doživljaj bio uistinu nezaboravan. Nakon Ta Prohm-a odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađen sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralne stupe ukrašene muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. Razgled će završiti sa zalaskom sunca u rižina polja. Večera i noćenje.
12. DAN: ANGKOR THOM – ANGKOR WAT
Doručak u hotelu i odjava. Odlazak u razgled drevne prijestolnice Angkor Thom iz 12.stoljeća. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava. Zatim nastavak razgleda čuvenog Angkor Wat-a poznatog po svojoj ljepoti i sjaju, a koji je najduži plitki reljef na svijetu, koji duž svojih zidina priča priču iz Hindu mitologije. Odlazak u hotel radi osvježenja gdje će vam biti na raspolaganju nekoliko soba s kasnom odjavom. Zatim slijedi ručak u lokalnom restoranu te organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Bangkok.
13.dan: BANGKOK-ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u zračnu luku Bangkok. Prijava na let za Istanbul na liniji TK69 (Turkish Airlines) u 00.05 sati.
Dolazak u Istanbul u 6.25 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1053 u 8.20 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u 8.35 sati.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.990 kn*
Redovna cijena aranžmana po osobi: 15.490 kn

* FM popust 500 kn vrijedi za rezervacije do 90 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 10 noćenja s doručkom u hotelima prema programu ( 3 noćenja u hotelu u Ho Chi Min-u, 2 noćenja u hotelu u Hou An-u, 1 noćenje u hotelu u Halongu, 2 noćenja u hotelu u Hanoiu, 2 noćenja u hotelu u Siam Reapu, 6 ručkova i 6 večera u lokalnim restoranima tijekom ture, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom prema programu, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezne doplate po osobi: kod prijave: zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama); na licu mjesta - vizu za Kambodžu: 30 USD - dobiva se na ulasku u zemlju, pri izlasku iz Kambodže, pristojba zračne luke: 25 USD, ulazni pečat za Vijetnam: 45 USD - dobiva se na ulasku u zemlju, izlazna taksa u Ho Chi Min City cca 15 USD, napojnice vodiču i vozaču 50 USD.

Cijena po osobi ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn, napojnice vodiču i vozaču 50 USD - plaćanje na licu mjesta (obavezna doplata), osobne troškove, paket putnog osiguranja
(osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

Viza: potrebna; viza za Vijetnam: dobiva se na ulazu u zemlju (ispuni se formular kojemu se prilažu dvije fotografije u boji) cijena 45 USD; viza za Kambodžu: dobiva se na ulazu u zemlju (30 USD, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji, putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju, kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja).

VAŽNO: 
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

VIJETNAM
Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn, 1 eur = cca 23 VND
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti i dragulji.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama. U hladnoj sezoni potrebna je jakna.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +84
Korisna web stranica: www.vietnamtourism.com
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

KAMBODŽA
Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn, 1 eur = 4,2
Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina. Konzumiraju se mnogobrojne vrste voća i povrća.
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: T-Mobile i VIPnet partneri
Pozivni broj zemlje: +855
Korisna web stranica: www.tourismcambodia.com
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Kompasa Zagreb. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost sa Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

Rezerviraj...