mombasa
Kenija - Mombasa – 11 dana avionom
05.08.-15.08.2017.
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 7.490 kn 
FIRST MINUTE CIJENA: 7.990 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 8.490 kn
21.10.-31.10.2017.
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 6.490 kn 
FIRST MINUTE CIJENA: 6.990 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 7.490 kn
Polazak iz Zagreba

1. dan Zagreb - Istanbul – Mombasa
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:30 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak aviona u 09:30 sati, dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Nakon stanke, nastavak leta prema Mombasi u 20:55 sati. Noćni let.

2. dan Mombasa-(Taita Hills)
Slijetanje u zračnu luku u Mombasi u 04:15 ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)

3. dan Mombasa-(Taita Hills-Amboseli)
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 10 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale...) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan Mombasa-(Amboseli-Tsawo East)
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan Mombasa-(Tsawo East)
Doručak. Slobodno.
Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te Noćenje.

6. dan Mombasa
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

7. dan Mombasa- (razgled Mombase)
Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.
Večera. Noćenje.

8. dan Mombasa
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera.

9. dan Mombasa
Doručak. Slobodno vrijeme.
Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera, noćenje.

10. dan Mombasa
Doručak. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje. 
Fakultativni izleti: moguće organiziranje safarija, ribolova (big game fishing) ili ronjenja.

11. dan Mombasa–Istanbul- Venecija - Zagreb
Transfer autobusom do zračne luke u 02:30 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 05:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:30 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:05 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:15 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 05.08.:
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 7.490 kn
FIRST MINUTE CIJENA: 7.990 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 8.490 kn

Ultra first minute cijena vrijedi do 31.05.2017. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni
First minute cijena vrijedi do 31.06.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 21.10.:
ULTRA FIRST MINUTE CIJENA: 6.490 kn
FIRST MINUTE CIJENA: 6.990 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 7.490 kn

Ultra first minute cijena vrijedi do 15.08.2017. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
First minute cijena vrijedi do 20.09.2017. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.490 kn

Cijena uključuje:
povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Mombasa-Zagreb,
smještaj u hotelu Traveller´s Beach 4* na bazi 9 polupansiona u Mombasi
povratni transfer Zagreb – Venecija – Zagreb
povratni transfer od aerodroma do hotela u Mombasi
pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
zrakoplovne pristojbe u iznosu - 2.490 kn
nadoplata za jednokrevetnu sobu za polazak 05.08. - 1.200 kn, za polazak 21.10. -890 kn
doplata za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
kenijsku vizu; dobije se u zračnoj luci u Mombasi (cijena: 50 USD ili 40 EUR). U putovnici moraju biti slobodne minimalno dvije prazne stranice
Putno osiguranje

Popust: treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem za polazak 05.08. – 790 kn popusta , za polazak 21.10. – 390 kn popusta.

Cijene fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):
1. razgled Mombase - 25 EUR (poludnevni)
2. otok Wasini - 120 EUR (cjelodnevni)
3. cijene safarija na upit

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: 
Za  državljane Republike Hrvatske viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o poslovnoj suradnji. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica jamčevine br. 1500-172526134 uplaćena kod Allianz osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

KENIJA - Korisne informacije

SLUŽBENI NAZIV: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)
Predsjednik: Uhuru Kenyatta
BROJ STANOVNIKA: oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%
GRANICE: 3 446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km
GLAVNI GRAD: Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika
VALUTA: kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA
(prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)
VREMENSKA RAZLIKA : +2 sata
SLUŽBENI JEZIK: engleski i svahili
KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca,
VODA: koristite isključivo flaširanu vodu.
DOKTOR: Ako trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu osiguranja.
FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom..
EL. NAPON: 240 V
DI PLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO: za hrvatske putnike nadležno je:
Veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici, kontakt:
1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335, 0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819 mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak 9:00-12:00h

 

Rezerviraj...