kina1

DALEKI ISTOK
KINESKA BAJKA
10 dana/8 noćenja, zrakoplov
24.03-02.04., 22.04.-01.05., 28.06.-02.07.,
29.08.-07.09., 27.10.-05.11.
POPUST: - 460 kn po osobi za prijave do 60 dana prije polaska!

1. DAN: ZAGREB – BEČ – PEKING noćni let
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i prijava na let u 15.15 sati prema Beču s dolaskom u 16.05 sati. Nastavak leta iz Beča je predviđen u 17.40 sati s dolaskom u Peking u 09.15 sati (lokalna vremena). Peking je drugi najveći kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Narodne Republike Kine.

2. DAN: PEKING doručak, večera, noćenje
Po dolasku slijedi transfer do hotela, smještaj i kraći odmor. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Nebeskog hrama u kojem su se nekoć održavale razne ceremonije: Okrugli oltar - kamen jeke - zid jeke - molitvena dvorana. Posjet najljepšem budističkom hramu Lama, a zatim večera u tradicionalnom kineskom restoranu.

3. DAN: PEKING-KINESKI ZID U BADALINGU doručak, ručak, noćenje
Cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, smještenog između sjeverozapadne provincije Gansu i zaljeva Bohai na istočnoj obali. Razgled najveće kineske atrakcije „Kineskog zida“ i najpopularnijeg dijela Badaling kojeg godišnje posjeti nekoliko stotina tisuća turista. Vrijeme za ručak. Odlazak u razgled Mingovih grobnica. Povratak u Peking.

4. DAN: PEKING -„ZABRANJENI GRAD“ doručak, večera, noćenje u vlaku
Obilazak Carske palače „Zabranjenog grada“ kojeg čini kompleks palača i zgrada iz kojih su nekoć vladala 24 vladara dinastije Ming i Qing. Vanjski dio kompleksa okružuju 12 m visoki purpurni zidovi, prekrasna jezera, parkovi i zgrade. Odlazak do veličanstvenog i najvećeg trga na svijetu Tian Anmen - Trg nebeskog mira, na kojem se odvilo nekoliko ključnih događaja novije kineske povijesti. Zgrade koje ga okružuju ističu njegovu grandioznost i veličanstvenost: Muzej revolucije, mauzolej Mao Zedunga, Kineski parlament, Tian Anmen vrata, Qiananmen vrata, spomenik nepoznatom junaku. Slobodno vrijeme za ručak. Obilazak Olimpijskog kompleksa. Ukrcaj na vlak i noćna vožnja na relaciji Peking - Xian (smještaj u četverokrevetnim kabinama).

5. DAN: XIAN doručak, kasni ručak, noćenje
Po dolasku u Xian, transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgledavanje bivše prijestolnice dinastije Ming. Posjet budističkom svetištu "Pagodu Divlje guske" koji je izgrađen 652 godine kako bi u njemu sačuvali 650 budističkih spisa donesenih iz Indije. Odlazak do gradskih zidina. Vrijeme za kasni ručak. Obilazak islamske četvrti i džamije kineskog stila. U večernjim satima predlažemo opuštanje uz kinesku masažu.

6. DAN: XIAN – GLINENA ARMADA doručak, ručak, noćenje u vlaku
Vožnja do 30 km udaljenog Li Tonga. Razgled mauzoleja kineskog cara Qin Shi Huanga i najvažnijeg arheološkog nalazišta, 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini izrađenih s namjenom da čuvaju svog cara nakon njegove smrti, kojeg su 1974 godine pronašli seljaci. Povratak u grad i ručak. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama).

7. DAN: SHANGHAI doručak, večera, noćenje
Dolazak u Shangai je predviđen u jutarnjim satima. Shanghai je smješten u blizini ušća Chang Jianga, važna je luka i industrijsko središte. Vožnja do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, do moderne četvrti i do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi prekrasni vrt Yu. Zaustaviti ćemo se i u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting do koje vodi most sa devet zavoja, jer prema kineskim vjerovanjima zli duhovi se mogu kretati samo ravno i tako im je onemogućen dolazak do čajane. Razgled financijsko-poslovnog centra „Bund“. Mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Huang-po i uživanje u lijepom pogledu na najnoviju četvrt Pudong.

8. DAN: SHANGHAI – SUZHOU doručak, večera, noćenje
Odlazak na izlet u grad Suzhou/Kineska Venecija - grad trgovaca, obrtnika i umjetnika. Mjesto je ukrašeno lijepim vrtovima, hramovima i mostovima. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai.

9. DAN: SHANGHAI - ILI PO ŽELJI HANGZHOU doručak, noćenje
Slobodan dan za kupovinu ili dodatne izlete po želji. Predlažemo izlet u Hangzhou, grad koji se najviše ističe zbog lijepog Zapadnog jezera okruženog vrtovima, hramovima i paviljonima. Razgled budističkog hrama Lingyin iz dinastije Qing. Poslijepodne slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i posjet Pagodi šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Povratak u Shanghai.

10. DAN: SHANGHAI – BEČ – ZAGREB doručak
Nakon doručka, slijedi prijevoz do zračne luke i prijava na let u 10.50 sati prema Beču, gdje ćemo stići u 16.10 sati. Nastavak leta za Zagreb je predviđen u 19.30 sati, a dolazak u 20.25 sata. Završetak putovanja.

CIJENA aranžmana po osobi za polazak 24.03.:
min. 20 putnika: 10.220 kn
min. 15 putnika: 11.530 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.560 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.770 kn

CIJENA aranžmana po osobi za ostale polaske:
min. 20 putnika: 10.990 kn
min. 15 putnika: 12.290 kn

Zrakoplovne pristojbe: 3.560 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.770 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4/5*, obroke prema programu, prijevoze prema programu uključujući i prijevoz vlakom na relaciji Peking-Xian-Shanghai (noćenje u 1/4 kabinama), razglede prema programu, ulaznice prema programu (osim gdje je navedeno po želji uz doplatu), Palminog pratitelja, trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 3.560 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2.770 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače 50 EUR, viza 250 kn + usluga posredovanja 100 kn, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače 50 EUR (plaćanje na licu mjesta), viza viza 250 kn + usluga posredovanja 100 kn (plaćanje prilikom rezervacije).

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice.

POPUSTI:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe - na upit.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

Odgovorni organizator: Palma travel

 

Rezerviraj