atena

ATENA 2017. - 4 dana avionom
11.05.-14.05.2017.
05.10.-08.10.2017.
FIRST MINUTE CIJENA: 2.290 kn
REDOVNA CIJENA: 2.490 kn
Doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn
Polazak iz Zagreba(Doplata za polazak iz Zadra, Splita i Pule)

1. dan ZAGREB/DUBROVNIK - ATENA
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13:00 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za Atenu. Odlazak aviona u 14:55 sati uz međuslijetanje u Dubrovniku. Polazak aviona iz Dubrovnika u 15:40 sati. Dolazak u atensku zračnu luku u 19:00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u centru Atene i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan ATENA
Doručak. Razgled Atene, glavnog grada Grčke autobusom i pješice uz pratnju službenog gradskog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia - Parlament - antički stadion – Agora - Hadrijanova vrata. Posjet Akropoli, jednom od najvažnijih svjetskih antičkih spomenika, simbolu Atene na stijeni. Razgled Propileja, hrama Atene Nike, Partenona i Erehteona, remek djela Perikla. Slobodno poslijepodne u gradskom središtu za kupovinu, posjet Muzeju Akropole i šetnju. Zanimljive su ulice koje podsjećaju na bazar ili orijentalni suk prepune ulične živosti, trgovina, brojnih restorana i slikovitih prizora, a četvrt Plaka prepuna je suvenirnica, uskih uličica s neoklasičnim zgradama i popločenih dvorišta. Navečer moguć fakultativni odlazak na večeru s folklornim programom na Plaki (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ATENA
Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do Nacionalnog muzeja, najvažnijeg muzeja na svijetu posvećenog grčkoj kulturi. Preko 11.000 izložaka uključujući neke od najslavnijih antičkih kipova i vaza, slavne zidne freske sa Santorinija, dragocjenosti s Krete, antički nakit itd. oduševit će svakog posjetioca. Slobodno poslijepodne za osobne programe, kupovinu i šetnju. Moguć fakultativni izlet vožnje po atenskoj rivijeri do rta Sounion gdje se uz Posejdonov hram može promatrati jedan od najljepših zalazaka sunca u Grčkoj ( doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ATENA - DUBROVNIK/ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava na let Croatia Airlinesa za Dubrovnik i Zagreb. Odlazak zrakoplova u 19:50 sati po lokalnom vremenu. Međuslijetanje u Dubrovniku. Polazak iz Dubrovnika u 20:40 Dolazak u zračnu luku Zagreb u 22:20 sati.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.290 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.490 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn
(cijena pristojbi zračnih luka podložna je promjenama)
Rok za prijavu: 7 dana prije puta Minimalan broj putnika: 25
Doplata: za polazak iz Zadra, Splita i Pule: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit !

Cijena uključuje:
prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Dubrovnik-Atena-Dubrovnik/Zagreb
smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na centralnom položaju u Ateni na osnovi 3 noćenja s doručkom
pratitelja putovanja
transfer od zračne luke u Ateni do hotela i natrag
panoramski razgled grada autobusom
gradskog vodiča za razgled grada u Ateni
razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
doplatu za zrakoplovne pristojbe - 1.190 po osobi (iznos može biti podložan promjeni)
doplatu za jednokrevetnu sobu - 590 kn
ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike (cijene mogu biti podložne promjeni): Atenska Akropola - 20 Eura , Delfi - 12 Eura, Mikena - 12 Eura, Epidaurus - 12 Eura, ulaznica za Nacionalni arheološki muzej 7 EUR, ulaznica za muzej Akropole 5 EUR
karte javnog prijevoza u Ateni: pojedinačna karta 1,40 EUR po smjeru
večeru s folklornim programom na Plaki: 35 EUR (doplata na licu mjesta)
fakultativni izlet Atenska rivijera i rt Sounion (minimum 15 putnika): 35 EUR (doplata na licu mjesta)
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
putno zdravstveno osiguranje

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.
Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.
Grčka službeni naziv Helenska Republika, je država u jugoistočnoj Europi. Ukupna dužina kopnene granice joj je 1.288 km, a dužina obale joj je 13.676 km.  Grčka ima vrlo razvedenu obalu (drugu u Europi, poslije Norveške). Obala je pretežno strma i s mnoštvom otoka. Na površini od 132.000 kvadratnih kilometara živi 10 815 000 stanovnika. Grčka je jedna je od najstarijih država na svijetu s neobičnom i bogatom poviješću.

Atena (grč. Αθήνα, Athina) je glavni grad Grčke i jedan od najpoznatijih gradova u svijetu. Današnja Atena je moderan i velik grad. 2004. je imala 745,514 stanovnika. Antička Atena je bila moćan grad-država i poznati centar edukacije i znanosti. Nazvana je po božici iz grčke mitologije, Ateni.Atena se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada, umjetničkih djela itd. Najpoznatija je Akropola, koja je priznata kao jedna od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  
Za  državljane RH viza za Grčku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00032164 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000429 uplaćena kod Wiener osiguranja.Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hrKategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa