krstarenje kina i japan

SHANGHAI + 7 dana KRSTARENJE DALEKIM ISTOKOM
BRODAROM ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL
Tematsko krstarenje: KINA – JAPAN
10. – 20.10.2017. – grupni polazak iz Zagreba

1. dan, 10.10.2017., utorak
ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13.30 sati i podjela putnih dokumenata. Prijava na let za Dubai na liniji EK 130 (Emirates) s polaskom u 15.35 sati. Slijetanje u Dubai u 23.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Shanghai.

2. dan, 11.10.2017., srijeda
DUBAI – SHANGHAI
Polijetanje zrakoplova na liniji EK 302 za Shanghai u 02.50 sati. Dolazak u Shanghai u 15.30 sati po lokalnom vremenu i obavljanje graničnih formalnosti. Odlazak na krstarenje rijekom Hunagpu s koje se pruža pogled na Bund, kolonijalni dio Shanghaija i futuristički Pudong s igrom svjetla i neonskih reklama. Večera u restoranu. Odlazak do hotela 4* na Bundu. Smještaj i noćenje.

3. dan, 12.10.2017., četvrtak SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada: Bund, simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija sa zgradom hotela Peace, Bank of China, zgradom carine te ulicom Nanjing, žilom kucavicom grada ispunjenu trgovinama i trgovačkim centrima. Ručak u restoranu u gradu. Nastavak razgleda i odlazak do starog dijela grada koji brzo nestaje pod mnoštvom nebodera te posjet Vrtu sreće mandarina Yua i hramu Budhe od žada. Večera u restoranu. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na svjetski poznati akrobatski show s akterima koji hodaju po žici, djevojkama koje se izvijaju uz zvukove glazbe u gotovo nezamislivim pozama, žonglerima i mnogim drugim atrakcijama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 13.10.2017., petak
SHANGHAI – luka BAOSHAN – ukrcaj na brod QUANTUM of the Seas – isplovljavanje u 16.45 sati
Doručak. Odjava iz hotela i slobodno do odlaska u luku Baoshan, gdje je ukrcaj na brod QUANTUM of the Seas – brodar Royal Caribbean International. Nakon obavljanja prijave na brod i ukrcaja, slobodno vrijeme do informativnog sastanka "Život na brodu". Isplovljavanje broda u 16.45 sati. Večera na brodu.

5. dan, 14.10.2017., subota
DAN NA MORU – plovidba
Nakon doručka krenite na istraživanje broda (ono što još niste uspjeli vidjeti i obići) ili se jednostavno opustite u nekom od salona, objedujte u jednom od restorana ili jednostavno uživajte uz bazen.
Kako je ovo tematsko krstarenje s naglaskom na Japan – jezik, kulturu i gastronomiju, svakako iskoristite priliku te prisustvujte nekoj od radionica koje će biti organizirane tijekom krstarenja (više informacija ćete pronaći odmah po dolasku na brod u svojim brodskim novinama koje ćete dobivati svaku večer u svoju kabinu) ili uživajte u gastronomskim delicijama podneblja kroz koje ćete krstariti.

6. dan, 15.10.2017., nedjelja
KUMAMOTO; Japan – dolazak u 12.00 sati, odlazak u 21.00 sat
Doručak na brodu. Pristajanje broda u 12.00 sati. Nastavak krstarenja prema Miyazaki u 21.00 sat.
Kumamoto je glavni grad pokrajine smješten uz zapadnu obalu otoka Kyushu. Zovu ga skrivenim rajem Japana zbog prekrasnog pogleda na planine i velikog broja povijesnih znamenitosti, kojima privlači mnoštvo posjetitelja svake godine. Najpoznatija znamenitost grada je najveći i najsloženiji dvorac u Japanu – dvorac Kumamoto – poznat kao neosvojiva utvrda Japana.

7. dan, 16.10.2017., ponedjeljak
MIYAZAKI; Japan – dolazak u 12.00 sati, odlazak u 20.00 sati
Doručak na brodu. Pristajanje broda u 12.00 sati. Nastavak krstarenja prema Kochiu u 20.00 sati.
Grad Miyazaki nalazi se na južnoj obali otoka Kyushu. S jednom od najtoplijih klima na glavnim otocima Japana, Miyazaki je nekada bio top destinacija za medeni mjesec te popularno odredište domaćih putnika, koje su privlačile plaže, sportski sadržaji i turistička naselja. U blizini grada nalaze se znamenitosti Takachiho (na sjeveru) te Kirishima (na jugozapadu) ,važna mjesta japanske mitologije te mjesta na kojima se može uživati u prirodi.

8. dan, 17.10.2017., utorak
KOCHI; Japan – dolazak u 07.00 sati, odlazak u 15.00 sati
Doručak na brodu. Pristajanje broda u 07.00 sati. Nastavak krstarenja prema Shanghaiu u 15.00 sati.
Kochi je mali i prijateljski grad smješten na južnoj obali otoka Shikoku u Japanu – svoju popularnost može zahvaliti tome što je to rodno mjesto legendarnog japanskog revolucionara Sakamoto Ryoma, jedna od najvažnijih ličnosti u modernoj japanskoj povijesti.
Gradom dominira dvorac Kochi, jedan od najstarijih dvoraca Japana. Gradom protječe rijeka Shimanto uz koju se vežu mnoge priče i legende.

9. dan, 18.10.2017., srijeda
DAN NA MORU – plovidba
Nakon doručka krenite na istraživanje broda (ono što još niste uspjeli vidjeti i obići) ili se jednostavno opustite u nekom od salona, objedujte u jednom od restorana ili jednostavno uživajte uz bazen.
Kako je ovo tematsko krstarenje s naglaskom na Japan – jezik, kulturu i gastronomiju, svakako iskoristite priliku te prisustvujte nekoj od radionica koje će biti organizirane tijekom krstarenja (više informacija ćete pronaći odmah po dolasku na brod u svojim brodskim novinama koje ćete dobivati svaku večer u svoju kabinu) ili uživajte u gastronomskim delicijama podneblja kroz koje ćete krstariti. Nikako ne propustite otići na SKYDIVING SIMULATOR ili ući u staklenu kapsulu NORTH STAR u kojoj će vas, podići oko 90 metara u zrak od razine mora i pružiti vam nezaboravan pogled dok plovite morem.

10. dan, 19.10.2017., četvrtak
SHANGHAI – luka BAOSHAN – iskrcaj s broda / ZHUJIAJIAO – Zračna luka SHANGHAI
Doručak na brodu. Slobodno vrijeme do objavljenog vremena iskrcaja. Obavljanje carinskih formalnosti te preuzimanje prtljage. Odlazak do vodenog sela Zhujiajiaoa - „Shanghaijske Venecije“ s jedinstvenim starim mostovima i rječicama koje se provlače kroz tradicionalne kineske kuće. Mjesto je nastalo prije 1.700 godina i još uvijek ocrtava tradicionalni način života. Slobodno vrijeme za razgledavanja te kupovinu suvenira. Ručak u restoranu. Nakon slobodnog vremena, u kasnijim popodnevnim satima odlazak prema Zračnoj luci Shanghai i prijava na let.

11. dan, 20.10.2017., petak
SHANGHAI – DUBAI – ZAGREB – let
Polijetanje zrakoplova za Dubai na liniji EK 303 (Emirates) s polaskom u 00.05 sati. Po dolasku u Dubai u 04.55 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji EK 129 s polaskom u 08.15 sati. Dolazak u Zagreb u 12.20 sati.

Cijena aranžmana po osobi – smještaj u dvokrevetnim kabinama:

Unutrašnja kabina bez prozora, kategorija GTY Z*

11.790 KN

Vanjska kabina s prozorom, kategorija GTY Y*

12.790 KN

Vanjska kabina s balkonom, kategorija GTY X*

13.790 KN

Pristojbe u zračnim lukama i lučke pristojbe (obavezna doplata za djecu i odrasle)

2.950 KN**


* GTY kabina – broj kabine je poznat tek po dobivanju putne dokumentacije
** iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
Jednokrevetne i višekrevetne kabine isključivo na upit! Navedene cijene odnose se za smještaj u dvokrevetnim kabinama u navedenim kategorijama kabina. Djeca i odrasle osobe na 3. / 4. ležaju plaćaju dio paket aranžmana te pristojbe u zračnim lukama i lučke pristojbe.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji Zagreb – Dubai – Shanghai – Dubai – Zagreb (ekonomska klasa – avioprijevoznik Emirates), privatni transferi prema programu putovanja, dva noćenja s doručkom u Shanghaiu u hotelu 4* na Bundu, dva ručka i dvije večere u lokalnim restoranima prema programu tijekom boravka u Shanghaiu, krstarenje rijekom Hunagpu, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u Shanghaiu u pratnji vodiča na engleskom jeziku, smještaj u izabranoj kategoriji kabine na brodu QUANTUM of the Seas (Royal Caribbean International) – kategorija GTY*, napojnice brodskom osoblju, puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera, popodnevni domjenak, ponoćni buffet), cjelodnevna animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu, disko, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku (pri minimalno 15 prijavljenih putnika), organizaciju i pripremu putovanja.

VRIJEDNOST VIŠE: razgled SHANGHAIA i ZHUJIAJIAOA

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe zračnih luka i lučke pristojbe koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 2.950 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, izlete u lukama pristajanja, osobne troškove (tretmani ljepote, korištenje saune, kupnja u trgovinama, usluga pranja odjeće, telefoniranje, i sl.), troškove carinjenja, troškove pića tijekom krstarenja, troškove u barovima (pića) i specijaliziranim restoranima (plaćaju se na kraju krstarenja i na njih se dodaje 15% naknade za uslugu koja će biti iskazana u brodskom računu putnika), kinesku vizu u iznosu od 260 kn i trošak posredovanja ishođenja vize u iznosu od 100 kn, napojnice lokalnim davateljima usluga, paket putnog osiguranja (zdravstveno, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja).

Napomene:
u Kini su uobičajene napojnice za lokalne vodiče, vozače autobusa i hotelsko osoblje. Preporučujemo da tijekom putovanja po Kini izdvojite otprilike 3 EUR po osobi i danu za potrebe istih (ukupno 12 EUR).
ručkovi i večere u Kini biti će organizirane u lokalnim restoranima te će biti posluživana lokalna jela
organizator putovanja nije u mogućnosti utjecati na dodjelu sjedala u zrakoplovu koje određuje prijevoznik.

DOKUMENT POTREBAN ZA PUTOVANJE ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE HRVATSKE: putovnica koja je važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska na putovanje!
VIZA ZA KINU: potrebna za državljane Republike Hrvatske, molimo pitati u agenciji za detalje (za izradu vize je potrebno dostaviti putovnicu i originalne dokumente čitko i točno ispunjene)
VIZA ZA JAPAN: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

INFORMACIJE O BRODU: http://www.royalcaribbean.com/findacruise/ships/class/ship/home.do?shipClassCode=QN&shipCode=QN&br=R

Izračun je rađen na osnovi najmanje 20 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, odgovorni organizator putovanja zadržava pravo izmjene cijene. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju
u drugim zemljama.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate.
Za putovanje vrijede opći uvjeti putovanja PBZ Carda d.o.o., putničke agencije i Royal Caribbean International, odnosno posebni uvjeti otkaza za grupe prije početka krstarenja: 80-46 dana prije početka krstarenja 25%, 45-31 dan 50%, 30-16 dana 75%, 15 i manje dana 100%.

Odgovorni organizator:
PBZ Card d.o.o., putnička agencija, Radnička 44, Zagreb
Tel.: 01/6124 222, Fax: 01/636 30 99, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
OIB: 28495895537; IDK: HR-AB-01-080258649

 

Rezerviraj..