bologna

BOLOGNA ~ FICO EATALY WORLD
20.10.2018 - subota jednodnevni program
Cijena izleta po osobi : 270,00 kn
Djeca od 5-12g: 200,00 kn
kultura i gastronomija Emilie Romagne
Polazak: Pula, Pazin, Baderna i GP Kaštel

BOLOGNA grad s puno nadimaka: La dotta ( učen ) zbog najstarijeg srednjevijekovnog sveučilišta koji je u Bologni otvoren 1088.g, La rossa (crvena) zbog crvene boje krovova, La grassa (debela) zbog svoje bogate gastronomije (lasagna, mortadella..)...

Polazak iz Pule u 4,00h (parkiralište Konzuma) i iz Pazina u 04,40h (Etradex). U slučaju više prijavljenih iz Rovinja (minimalno 5 osoba) oprganizirati će se transfer do autobusa. Mogućnost ukrcaja u Baderni i GP Kaštel. Udobna vožnja kroz Sloveniju i Italiju, autoputom u smjeru Bologne uz usputna zaustavljanja po potrebi. Po dolasku u Bolognu, najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, slijedi upoznavanje s lokalnim vodičem te razgled Bologne: Via dell’Indipendenza, glavna ulica sa brojinim kolonadama – Piazza Maggiore – Neptunova fontana – Crkva sv. Petronija – najpoznatiji tornjevi Asinelli i Garisenda kojima su nekada plemićke obitelji pokazivale svoju moć – zgrada Sveučilišta.
Nakon razgleda, predviđeno je slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Preporučamo da kušate prave bolonjske delicije. Dovoljno spomenuti mortadellu, umak Bolognese, lasagne i tagliatelle.
Kratka vožnja do centra FICO Eataly World - tematski gastronomski park. Kompleks zauzima 108 000 četvornih metara prostora, na kojima se nalazi pašnjaci i vrtovi, 6 tematskih vožnji, 40 radionica i 25 restorana i štandova s hranom koji će na bezbroj načina služiti „sveto trojstvo“: pizzu, tjesteninu i palentu. Ulazak je besplatan, ali se unutar parka plaćaju usluge koje koristite.
Slobodno vrijeme za šetnju, razgled, degustaciju svih talijanskih delikatesa pod jednim krovom.
Okupljanje u 18,30h i polazak prema Istri. Dolazak kući u kasnim večernjim satima.

Cijena izleta po osobi (minimalno 40 osoba): 270,00 kn
Djeca od 5-12g: 200,00 kn

Cijena uključuje: prijevoz udobnim turističkim autobusom, licencirani pratitelj putovanja, lokalni vodič za razgled Bologne, slušalice za razgled grada, jamčevina putovanja, organizacija i priprema putovanja, pdv
Cijena ne uključuje: osobna potrošnja i napojnice; zdravstveno osiguranje cca 25,00 kn (neobavezno);

Napomena:
cijena putovanja formirana je na bazi od min. 40 osoba, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na uvećanje cijene.
za ovo putovanje obavezna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o., HR-AB-52-130044970. Jamčevina uplaćena u Croatia Osiguranju.

Rezerviraj...