verona111

VERONA - GARANTIRANO!
jednodnevni izlet - 20.01.2018. - subota
Cijena prijevoza: 210,00 kn po osobi
Cijena za djecu 6-10 god: 160,00 kuna
Polazak iz Pule, Pazina, Baderne i GP Kaštela


Verona je uvijek imala važan strateški položaj, čemu svjedoče mnoge zidine i utvrde izgrađene tijekom vremena.Verona je grad ljubavi i muzike. Svoju privlačnost zahvaljuje živopisnim ulicama, predivnim trgovima, umjetnosti ,… Posjeduje mnoštvo kulturno- povijesnih spomenika,dom Julije Capuletti, terasu gdje se sastajala sa svojom ljubavi Romeom.
Program:
Polazak iz Pule u 4,00 h, iz Pazina u 4,50h. Mogućnost ukrcaja i u Baderni i na GP Kaštel. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju. Po dolasku u Veronu, slijedi šetnja kroz grad uz naše stručno vodstvo.
Imat ćete priliku vidjeti brojne spomenike kojima Verona obituje: Veronska Arena, treći po veličini očuvani rimski amfiteatar iz 1. stoljeća. Arena se nalazi na jednoj strani ogromnog trga Piazza Bra, koga s druge strane uokviruje red restorana i kafića, sa treće Pallazo Barbieri iz 1848. god. u kojoj je gradska uprava. Sa četvrte strane je Pallazzo Gran Gardia započeta još 1614. godine,kao mjesto boravka garde i zidine izgrađene 1320-1325 (Mura Scaligere).Zidine počinju vratima Portoni della Bra kojim se ulazi na trg. Pokraj njih je Museo Lapidario Maffeiano i u nastavku zgrada opere Teatro Filarmonico. Na trgu je i park sa konjanikom podignut 1883 god. u spomen petogodišnjice smrti prvog cara Italije Vitoriu Emanuelu II. Proći ćemo pored Augustovog kazališta iz 1. stoljeća pr. Kr. koje je tijekom stoljeća propalo i korišteno kao izvor kamena za stambenu gradnju. Nedaleko od samog kazališta nalazi se i veličanstveni rimski most- Most od kamenog zida. U Veroni se nalaze i brojnevrijedne srednjovjekovne crkve; Romanička crkva San Zeno Maggiore iz 5 st.sa 72 metra visokim tornjem, mala romanička crkva San Lorenzo koja je jedna od najljepših i najvažnijih u gradu, crkva Sv.Anastazije, romaničko gotička katedrala (Duomo), Sabnta Maria Antica, San Fermo Maggiore.
Na kraju ulice Corso Porta nalazi se lučni portal rimskih gradskih zidina, Porta Borsari. Ova gradska vrata imaju fasadu iz 245. godine na kojoj se nalazi natpis s punim imenom grada : Colonia Verona Augusta. Porta Leoni su također gradska vrata na rimskim zidinama, ali od njih su ostale samo ruševine koje su dio zida srednjovjekovne građevine.
Najpoznaziji ljubavni par Romeo i Julija, besmrtno djelo Williama Shakesperea, njihov legendarni balkon najposjećenije je mjesto u Veroni, ali i jedno od posjećenijih mjesta u cijelom svijetu. Većina se slaže da je inspirirano istinitom pričom.
Nakon razgleda grada slijedi slobodno vrijeme za uživanje na nekom od trga u Veroni, ili shoppingu u brojnim trgovinama. Sastajanje u 18 h na trgu Bra i polazak prema mjestu polaska uz kraća zaustavljanja. Dolazak sa mjesta polaska u kasnim večernjim satima.

Cijena prijevoza: 210,00 kn po osobi
Cijena za djecu 6-10 god: 160,00 kuna

U cijenu uključeno: prijevoz udobnim turističkim autobusom; licencirani turistički pratitelj, organizacija izleta, jamčevina, pdv.
U cijenu nije uključeno: troškovi osobne prirode, putno zdrastveno osiguranje, sve što nije navedeno pod cijena uključuje

Napomena:
- cijena putovanja formirana je na bazi od min. 40 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo na uvećanje cijene ili otkazivanja polaska.
- prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 100% od ukupnog iznosa izleta: novčanicama u poslovnici ili putem transakcijskog računa.
- Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
- Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: CONTINEO d.o.o., HR-AB-52-130044970.
-za ovo putovanje potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica.
-Valuta paćanja u Italiji je EURO.

 

Rezerviraj...