berlin cathedral 2463225 960 720

BERLIN
05.10.-08.10.2018. (4 dana/3 noćenja)
FM CIJENA PO OSOBI: 2.380,00 kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 2.580,00 kn
Zrakoplovom iz Pule

Putovanje zrakoplovom iz Pule (direktan let, odlično vrijeme letova), noćenja u hotelu 4* u centru grada

Berlin, glavni grad Njemačke, grad multikulturalnosti i tisuću lica, grad parkova, kazališta, galerija i više od 180 muzeja koji na atraktivan način prikazuju ne samo bogatu ratnu i poslijeratnu povijest grada, već i svjetsku povijest. Berlin je prepun znamenitosti, spomenika i atrakcija - koliko točno, teško je reći. Sama berlinska četvrt Mitte ima obilje spomenika, od Brandenburških vrata i zgrade Parlamenta do berlinske katedrale i TV tornja. Osim brojnih poznatih znamenitosti, turiste privlače kreativnost i energija ovoga grada, a posebno Festival svjetlosti koji još od 2005. godine u jesen pretvara grad u očaravajući svijet svjetlosne umjetnosti i kreativnih instalacija.

1. DAN - petak - 05.10.2018. - PULA - BERLIN
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Pula u 12:15 sati kod šaltera informacija. Prijava na direktan let za Berlin avionske kompanije Easyjet. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 13:45 sati. Po slijetanju zrakoplova u zračnu luku Berlin Tegel u 15:35 sati, odlazak u panoramski razgled grada autobusom gdje ćemo vidjeti najpoznatije znamenitosti i atrakcije: park Tiergarten, Stup pobjede, dvorac Bellevue, Pariški trg s Brandenburškim vratima - simbolom Berlina, avenija Check Point Charlie, East Side Gallery s ostacima berlinskog zida, trg Alexanderplatz… Nakon razgleda odlazak u pravcu hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odlazak na večeru u tradicionalni njemački restoran s lokalnim specijalitetima ili romantičnu šetnju uz rijeku Spree koja se nalazi blizu hotela. Večer također možete iskoristiti za uživanje u posebnom događaju - u Berlinu 05.10. počinje svjetski poznati Festival svjetlosti gdje umjetnici iz cijelog svijeta svjetlosnim efektima i projekcijama obasjavaju najpoznatije gradske spomenike, trgove i atrakcije. Noćenje.

2. DAN - subota - 06.10.2018. - BERLIN
Doručak. Odlazak s vodičem u razgled grada. Pješice ćemo otići do obližnjeg trga Alexanderplatz na kojem se nalazi 368 m visok Berliner Fernsehturm, treći po veličini televizijski toranj u Europi. Odlazak javnim gradskim prijevozom do Check Point Charlie, jednog od najpoznatijih graničnih prijelaza između istočnog i zapadnog Berlina. Naziv "Charlie" potječe iz NATO-ve abecede i predstavlja treće slovo. U blizini se nalazi Topografija terora, muzej posvećen njemačkim zločinima u Drugom svjetskom ratu. Razgled nastavljamo prema Potsdamer Platzu, trgu koji je dobio ime po gradu Potsdamu u blizini Berlina. Tu je podignuto suvremeno zdanje Sony Centar, sjedište tvrtke Sony u Europi, čija se zgrada ističe veličanstvenom kupolom u obliku jedara. Prošetat ćemo uz Tiergarten, jedan od najvećih i najpopularnijih parkova u gradu, te doći do simbola Berlina - Brandenburger Tor (trijumfalna Brandenburška vrata). Pored vrata nalazi se Reichstag, sjedište njemačkog parlamenta s prekrasnom kupolom. U šetnji bulevarom Unter den Linden vidjet ćemo trg Bebelplatz kojeg ukružuju operna kuća Staatsoper Berlin, najstarije berlinsko sveučilište Humboldt-Universität zu Berlin, kao i Sankt-Hedwigs-Kathedrale (katedrala svete Hedwige), prva katolička crkva podignuta u Berlinu nakon Reformacije, sagrađena po uzoru na rimski Panteon. Zatim ćemo otići do spomenika Neue Wache posvećenog poginulima u ratovima, te do Museumsinsel, najboljeg berlinskog muzejskog kompleksa od čak pet muzeja smještenih na otočiću. Slobodno poslijepodne za individualne razglede, posjete muzejima ili shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
3. DAN - nedjelja - 07.10.2018. BERLIN - izlet u POTSDAM
Doručak. Odlazak na fakultativni poludnevni izlet javnim prijevozom u grad Potsdam, nekadašnji glavni grad pruskih kraljeva. Grad je poznat po jezerima, palačama i parkovima, te kao mjesto održane čuvene Postzdamske konferencije iz 1945. godine. S vodičem ćemo otići do parka s dvorcem Sanssouci koji se nalazi na UNESCO popisu svjetske baštine, te se često smatra njemačkim rivalom francuskom Versaillesu. Zatim ćemo vidjeti Alter Markt, trg stare tržnice i povijesno središte Potsdama. Trgom danas dominiraju Nikolaikirche (Crkva sv. Nikole), Fortunaportal (Vrata sreće) i Altes Rathaus (Gradska vijećnica). Još jedna znamenitost Potsdama je Holländisches Viertel - dvosmjerna Nizozemska četvrt, skup zgrada koji je jedinstven u Europi s oko 150 zgrada od crvene opeke u nizozemskom stilu. Sjeverno od gradskog središta je ruska kolonija Alexandrowka, malena enklava izgrađena u ruskom stilu, a tu je i park Babelsberg, nekadašnje središnje mjesto njemačke filmske industrije s najstarijim filmskim studijem u Europi. Nakon slobodnog vremena za ručak i shopping, povratak u Berlin. Slobodno poslijepodne u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN - ponedjeljak - 08.10.2018. - BERLIN - PULA
Doručak. Slobodno prijepodne za osobne programe, šetnju, razgledavanje i upoznavanje zanimljivosti grada. Preporučujemo posjet atraktivnom berlinskom zoološkom vrtu, akvariju ili brojnim muzejima. Svi muzeji u Berlinu sadrže fantastične izložbe umjetničkih djela, skulpture, podsjetnike na drevne civilizacije i povijest Njemačke, Židova i mnoge druge zanimljive tematske cjeline. Neues Museum (Novi muzej) posjeduje različite predmete iz daleke prošlosti, primjerice antičke ostatke i predmete iz Troje, lubanje neandertalaca i bistu egipatske kraljice Nefertiti. Altes Museum (Stari muzej) je jedan od najstarijih muzeja u Berlinu, ali i cijeloj Njemačkoj, a u njemu se nalazi antička kolekcija stare Grčke. Pergamonmuseum (Pergamski muzej) smješten je na Muzejskom otoku, a glavne atrakcije su vjerno i u nekadašnjoj veličini rekonstruirane monumentalne građevine kao što su Ištarine dveri, Pergamski oltar i Vrata tržnice u Miletu. Na kraju ulice Tauentzienstraße, za sve željne shoppinga, nalazi se Kaufhaus des Westens ili skraćeno KaDeWe, legendarna berlinska robna kuća, najveća u Njemačkoj i druga po veličini u Europi, odmah nakon londonskog Harrodsa. U dogovoreno vrijeme transfer autobusom do zračne luke Berlin Tegel. Polazak zrakoplova za Pulu prema redu letenja u 13:35 sati. Slijetanje u zračnu luku Pula predviđeno je u 15:25 sati.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.380,00 kn (vrijedi do 31.07.2018.)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.580,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- prijevoz zrakoplovom na relaciji Pula - Berlin - Pula
- transfere autobusom, zračna luka Berlin Tegel - hotel - zračna luka Berlin Tegel
- smještaj u hotelu H4 Berlin Alexanderplatz 4* u strogom centru, na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
- panoramski razgled Berlina autobusom
- sve razglede prema programu
- osiguranje putnika od rizika nezgode
- uslugu voditelja putovanja
- organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 680,00 kn (promjenjivo do izdavanja avionskih karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu - 1.040,00 kn
- predanu prtljagu do 23 kg po osobi - 295,00 kn (moguće uzeti jednu prtljagu za dvije osobe)
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta; mogućnost promjene cijene do putovanja):
- Altes Museum 10 EUR; Neues Museum, Pergamonmuseum, Alte Nationalgalerie i Bode-Museum svaki 12 EUR (Museuminsel, sve izložbe 18 EUR)
- DDR Museum 9.80 EUR
- Berliner Fernsehturm 15.50 EUR
- vožnja brodom po rijeci Spree od 15 EUR
- karta za dnevnu vožnju javnim gradskim prijevozom 7.70 EUR (zona ABC - uključuje Potsdam)
- ZOO Berlin + Aquarium 21 EUR (svaka ulaznica posebno 15.50 EUR)

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: Zeatours

 

Rezerviraj...