st petersburg

SANKT PETERBURG
izravnim letom Croatia Airlinesa iz Zagreba
Datum putovanja: 3.-6.5., 31.5.-3.6., 19.-22.7., 2.-5.8., 16.-19.8., 30.8.-2.9., 20.-23.9., 4.-7.10.2018.
Garantirani polasci!
Polazak iz ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA
Cijena od 2890 kn

smještaj u hotel 3* u centru grada na poznatoj aveniji Nevski prospekt

Carski grad, smješten na rijeci Nevi i obalama Finskog zaljeva, često nazivan i Venecijom sjevera, oduševit će Vas svojim aristokratskim šarmom i Bijelim noćima, kada nebo postaje tamnije tek poslije ponoći, a sumrak prelazi u zoru
(od sredine svibnja do kraja srpnja)

1. dan ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA – SANKT PETERBURG
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija u 12:50 sati (mogućnost doplate za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra ili Pule). Prijava na direktan let zrakoplova Croatia Airlines za Sankt Peterburg u 14:20 sati. Po slijetanju u Sankt Peterburg u 18:00 sati, slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan SANKT PETERBURG
Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: tvrđava Petra i Pavla s katedralom, koja se ističe svojim veličanstvenim pozlaćenim šiljkom, a u njoj su pohranjeni posmrtni ostaci ruskih vladara, katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, Ljetni vrtovi, crkva Kristova uskrsnuća, zgrada Admiraliteta, palača Stroganov, samostan Smolny, Nevski Prospekt – najveća i najvažnija ulica, s mnoštvom poznatih trgovina. U popodnevnim satima predlažemo jednosatno krstarenje brodom po Nevi, odlazak na razgled legendarne krstarice Aurora ili posjet muzeju Faberge, u kojem je izloženo 9 čuvenih Carskih uskršnjih jaja. U večernjim satima predlažemo odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan SANKT PETERBURG – PETERHOF – ERMITAŽ
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peterhof – Ermitaž u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku.
Vožnja autobusom do Peterhofa, kraljevske palače Petra Velikog, kompleks palača, parkova i vrtova u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Slijedi vožnja do Ermitaža, jednog od najvećih i najljepših muzeja na svijetu. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj rezidenciji ruskih careva. Vođeni razgled muzeja s više od 3 miliona umjetnina, među kojima se nalaze i djela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa i mnogih drugih. U večernjim satima predlažemo odlazak na neku od baletnih ili opernih predstava (Labuđe jezero, Boris Godunov, Uspavana ljepotica i dr.). Noćenje.

4. dan SANKT PETERBURG - ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA
Doručak. Slobodno prijepodne. Odlazak iz hotela u 12:00 sati i vožnja autobusom do Carskog sela Puškin, poznatog po impresivnoj baroknoj palači, ljetnoj rezidenciji carice Katarine Velike. Razgled čuvene Jantarne sobe, ukrašene zlatnim listićima i slobodno vrijeme za šetnja prekrasno uređenim parkom. Nastavak vožnje do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:45 sati.

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

3.-6.5., 19.-22.7., 2.-5.8., 16.-19.8., 30.8.-2.9.,

20-23.9.2018.

3.190 kn

3.390 kn

31.5.-3.6.2018.

3.490 kn

3.690 kn

4.-7.10.2018.

2.890 kn

3.090 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn
Popust: odrasla osoba 10% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb, pratitelja putovanja, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*, na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča, izlet u Puškin s uključenom ulaznicom, jamčevina i troškovi organizacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka, fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje, viza za Rusiju.
Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn
PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

NAPOMENE: Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.
Cijena izrade vize: turistička viza za Rusiju 470 kn + 100 kn naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 kn + 200 kn naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30000 eura
original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija

Rok izdavanja vize je 7 radnih dana (+/- 3 dana).
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.

VAŽNE NAPOMENE: Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

Falultativna ponuda izleta (obavezna prijava kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
Peterhof – Hermitage €80 (min. 15 prijavljenih) - cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenim ulaznicama u Peterhof i Hermitage
krstarenje Nevom €25
folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće €70 (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica
baletna predstava “Labuđe jezero“ – na upit

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:
tvrđava Petra i Pavla s katedralom €10
katedrala sv. Izaka €9
muzej Faberge €8
krstarica Aurora €10

Cijena javnog gradskog prijevoza: pojedinačna karta 45 RUB; karnet za 10 vožnji 355 RUB
Službena valuta u Ruskoj federaciji je Ruska rublja (1 EUR ≈ 70 RUB, 1 HRK ≈ 9,3 RUB)
Vremenska zona: Zagreb 12:00 h – Sankt Peterburg 13:00 h

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 11-7002470210.
Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile.
Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 23.01.2018.

Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o.

Rezerviraj..