napoli

NAPOLI - AMALFI
OBALA AMALFI - POMPEJI - VEZUV - OTOK CAPRI
30.05.-03.06.2018.
FM CIJENA PO OSOBI: 2.990,00 kn (do 28.02.18.)
REDOVNA CIJENA PO OSOBI: 3.190,00 kn
Putovanje avionom (transfer autobusom do Trsta)
Polazak iz Pule, Bačve i GP Kaštel

1. dan PULA - TRST - NAPOLI - SORRENTO, 30.05.2018.
Polazak autobusom iz Pule u 11:30 sati s parkirališta Konzuma (ex Mercator), u 12:00 sati s odmorišta BAČVA, u 12:30 sati s GP KAŠTEL. Putovanje preko Kopra u pravcu Trsta. Po dolasku u zračnu luku FVG Friuli Venezia Giulia, prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova za Napoli prema redu letenja u 16:05 sati. Slijetanje u zračnu luku Aeroporto Internazionale di Napoli u 18:25 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela na području Sorrenta. Odlazak javnim gradskim prijevozom do Sorrenta, orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja Sorrentom - gradom sunca i prekrasnih pejzaža. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan CJELODNEVNI IZLET OBALA AMALFI, 31.05.2018.
Doručak. Odlazak na izlet na predivnu obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah, dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo radimo foto pauzu iznad slikovitog Positana - ribarskog mjestašca šarenih kućica, smještenog na litici. Slijedi vožnja do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Od glavnog trga uspinju se stube do katedrale iz 11. stoljeća koja daje pečat tom ljupkom gradu. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni espresso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za aperol. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan POMPEJI - VEZUV (fakultativni izlet), 01.06.2018.
Doručak. Odlazak autobusom do arheološkog nalazišta Pompeji, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. godine te je ostao konzerviran pod debelim slojevima pepela (4-5 m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča, šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Posljednja jača erupcija vulkana bila je 1944. godine i od tada miruje. Za lijepog vremena s vrha vulkana se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Nakon šetnje povratak do hotela. Noćenje.

4. dan OTOK CAPRI (fakultativni izlet), 02.06.2018.
Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja brodom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta, poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Marina Grande, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar te nepregledni Bagni di Tiberio. Odlazak žičarom na Belvedere Migliera, prekrasan vidikovac/liticu s koje se pruža predivan pogled. Nastavak razgleda mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: samostan Certosa di San Giacomo, park Giardini di Augusto, ulica Via Krupp - poznata po luksuznim dućanima. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Sorrento. Slobodno vrijeme u Sorrentu - gradu mediteranskog duha, prepunog cvijeća, voća - zaštitni znak je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker limoncello. Šetnja gradom te odlazak na degustaciju limoncella. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan NAPOLI - TRST - PULA, 03.06.2018.
Doručak i odjava iz hotela. Nakon ispijene jutarnje kave, polazak u pravcu Napolia. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s vodičem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo... Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Predlažemo odlazak u jedan od mnogobrojnih muzeja u središtu grada. Nacionalni arheološki muzej jedan je od glavnih muzeja, a smatra se i najvažnijim zbog artefakata iz rimskog carstva. Tu se nalaze i mnoge iskopine iz Pompeja, kao i Herkulaneja, antičkog grada u Napuljskome zaljevu koji je stradao kad i Pompeji. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci. Polazak zrakoplova prema voznom redu u 18:25 sati. Dolazak u Trst predviđen je u 19:45 sati. Ukrcaj u autobus za Pulu (Istru). Dolazak u Pulu (Istru) očekuje se u večernjim satima.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.990,00 kn (vrijedi do 28.02.2018.)
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.190,00 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- transfer autobusom Pula - Trst - Pula
- prijevoz zrakoplovom Trst - Napoli - Trst
- transfer autobusom zračna luka - hotel - zračna luka
- 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na području Sorrenta
- jedan komad predane prtljage do 20 kg
- izlet na obalu Amalfi (foto stop Positano, obilazak gradova Amalfi i Ravello)
- pratitelja putovanja
- osiguranje putnika od rizika nezgode
- organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- zrakoplovne pristojbe i naknade - obavezna doplata 990,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 790,00 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje za putovanja u inozemstvo, osiguranje od otkaza putovanja)

OBAVEZNE DOPLATE:
- boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Sorrentu (1,00 EUR po osobi/danu)

POPUSTI:
- djeca do 12 godina na pomoćnom ležaju 290,00 kn

FAKULTATIVNI IZLETI:
- cjelodnevni izlet na otok Capri 480,00 kn (cijena uključuje transfer autobusom hotel - Sorrento - luka - hotel, hidrogliser na relaciji Sorrento - Capri - Sorrento, uspinjaču Capri, razgled Capria s pratiteljem putovanja - minimalno 15 prijavljenih putnika)
- cjelodnevni izlet Pompeji i Vezuv 550,00 kn (cijena uključuje autobusni prijevoz, stručno vodstvo u Pompejima, ulaznicu u Pompeje, ulaznicu za Vezuv uz stručno vodstvo - minimalno 15 prijavljenih putnika)

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 25

Odgovorni organizator: Zeatours i Mondo travel

Rezerviraj..