stockholm

STOCKHOLM - „KRALJEVSKI GRAD NA OTOCIMA“
Zrakoplovom iz Zagreba, 4 dana/3 noćenja
24.-27.6. i 5.-8.8.2017.
Polazak 24.6.: 2.390 kn / FM 2.190 kn
Polazak 5.8.: 2.190 / FM 1.990 kn

1. DAN: ZAGREB – STOCKHOLM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na linij DY4350 u 10:30 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 13:05 sati. Po slijetanju u Stockholm odlazak u panoramski obilazak impozantne švedske prijestolnice. Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren, a njegov arhipelag krasti više od 24 000 otoka, otočića, hridi i slično. Osnovan 1252.g. glavnim gradom je postao 1634. godine. Današnji Stockholm dinamičan je, raznolik i živahan grad, a divne zgrade, brojne zelene površine i mostovi čine ga neponovljivim. Poslije razgleda vožnja prema hotelu, smještaj. Slobodna večer za vlastite programe, moguć odlazak u grad s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom koji u gradu fantastično funkcionira. Noćenje.
2. DAN: STOCKHOLM
Doručak. Poslije doručka odlazak s pratiteljem u pješački razgled starog grada, otoka Gamla Stan. Riječ je o jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana i pauze za kavu i kupovinu suvenira uputit ćemo se prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središtu grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15.st. je bio kraljevska zemlja, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17.st., muzejom grupe Abba, itd. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak Djurgardena i muzeja po izboru. Noćenje.
3. DAN: STOCKHOLM: FAKULTATIVNI IZLET U MARIEFRED i DVORAC GRIPSHOLM
Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet u mjestašce na jezeru Malaren, Mariefred (doplata prilikom kupovine aranžmana). Mjesto sedamdesetak kilometara zapadno do Stockholma privlačno je posjetiteljima već samim svojim idiličnim smještajem i pitoresknim izgledom, ali ono što mu daje posebnu čar jest dvorac Gripsholm, bajkovito smješten uz obalu jezera, najposjećeniji dvorac u Švedskoj. Ljubiteljima švedske grupe Abba bit će poznat s naslovnice njihovog albuma, a ono po čemu je poznatiji jest bogatstvo kolekcija kraljevske obitelji u njemu – osnovao ga je 1537.g. slavni kralj Gustav Vasa, međutim već sâm njegov izgled i položaj su ono zbog čega posjetiteljima nije žao što su krenuli izvan Stockholma. Sa svojim zidovima od crvene opeke i kupolama od zelenog bakra, elegantan dvorac okružen mirnim vodama jezera Mälaren predstavlja više od 400 g. švedske povijesti. Obilazak dvorca uz doplatu na licu mjesta i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u Stockholm u poslijepodnevnim satima. Za one koji su odlučili ostati u gradu slobodan dan za aktivnosti prema želji. Za obitelji s djecom ili one koji su dječje zaigrani odlazak u zabavni park Grona Lund je obaveza! Preporučamo i posjet dječjem muzeju Junibacken na otoku Djurgarden, posvećen živopisnoj Pipi Dugoj Čarapi spisateljice Astrid Lindgren, ali u samome muzeju može se naći i bezbroj drugih likova i priča! Za one koji bi radije otišli u kupovinu, preporučujemo odlazak u četvrt Norrmalm gdje se nalaze mnogobrojni dućani odličnih švedskih robnih marki. Noćenje.
4. DAN: STOCKHOLM – ZAGREB
Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, odložit ćemo prtljagu u za to namijenjen prostor i uputiti se javnim gradskim prijevozom u zadnju šetnju po kraljevskom gradu. Slobodno jutro za vlastite aktivnosti, posjete muzejima, kupovinu, itd. Povratak u hotel i transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci. Prijava na let i let za Zagreb na liniji DY349 u 17:05 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 19:40 sati.

CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polazak 24.6.: 2.390 kn / FM 2.190 kn
Polazak 5.8.: 2.190 / FM 1.990 kn
FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
DOPLATA za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

RED LETENJA:
DY4350 ZAGARN 1030 1305
DY4349 ARNZAG 1705 1940


CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Zagreb – Stockholm – Zagreb, autobusni prijevoz prema programu, smještaj u hotelu 3* na osnovi 3 noćenja s doručkom, razglede prema programu, hrvatskog pratitelja putovanja, trošak organizacije putovanja

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
- jednokrevetna soba 690 kn
- izlet u trajanju od 6 sati u Mariefred i dvorac Gripsholm (minimum 15 prijavljenih): 410 kn

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom putovanja: ulaznice u muzeje i druge znamenitosti (cijene su informativne i podložne promjeni): Vasa muzej u Stockholmu 130 SEK, Skansen 180 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, dvorac Gripsholm 130 SEK, ABBA muzej 195 SEK

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.

NAPOMENA: fakultativni izlet u Mariefred može se uplatiti samo u poslovnici, ne na licu mjesta. Minimum potreban za realizaciju izleta je 15 prijavljenih putnika.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane” Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni, prije puta kao i tijekom samog putovanja. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta u završnoj obavijesti. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

 

Rezerviraj..