otok vječnog proljeća

ČAROBNI KANARSKI OTOCI
Putovanje na otoke vječnog proljeća
POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE: 7.980 kn
*REDOVNOM LINIJOM IZ VENECIJE: 6.670 kn
8 dana/7 noćenja
GARANTIRANI POLASCI:
23.-30.4.2017., 30.4.-7.5.2017. i 29.10.-5.11.2017.

*Datumi putovanja iz Venecije:
20.-27.5., 27.5.-3.6., 10.-17.6., 24.6.-1.7., 21.-28.9. i 15.-22.10.2017.

DODATNO:
17.-23.4.2017 – polazak iz Venecije, povratak u Ljubljanu* (program dan kraći, 7 dana/6 noćenja)
7.-14.5.2017. – polazak iz Ljubljane, povratak iz Venecije

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – TENERIFE noćenje
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do Ljubljane/odnosno Venecije na određenim datumima (po želji i uz doplatu). Sastanak s statkom grupe u zračnoj luci Jožeta Pučnika i prijava na let na otok Tenerife. Nakon slijetanja transfer do izabranog hotela i smještej. Poslijepodne slobodno vrijeme za prvi obilazak vašeg ljetovališta i uživanje na plaži. Noćenje.

2. DAN: TENERIFE - IZLET GRAN CANARIA – TENERIFE doručak, noćenje
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled otoka Gran Canaria kojeg zbog bujne vegetacije nazivaju »kontinent u malom«. Nakon što se iskrcamo slijedi vožnja do juga gdje ćemo svjedočiti kontrastu pješčanih dina i mora s jedne strane i bujnoj vegetaciji u unutrašnjosti otoka kao suprotnosti. Posjetit ćemo Playu Ingles, Dunas i Maspalomas, a nećemo zaobići ni prijestolnicu otoka Las Palmas, sjedište provincije Gran Canaria. Otići ćemo do četvrti Vegueta i prošetati trgom Sv. Ane te obići kuću u kojoj je živio Kolumbo (na putu prema „Zapadnoj Indiji“ Kolumbo i njegova posada su se na ovom otoku snabdjevali), a zatim prošetati parkom San Telmo u kojem rastu izuzetno stara stabla zmajevca. U poslijepodnevnim satima slijedi ukrcaj na trajekt i vožnja do otoka Tenerife. Prijevoz do hotela i večera.

3. DAN: NP PICO DEL TEIDE – VILAFLOR – CANDELARIA doručak, noćenje
Doručak. Danas ćemo krenuti prema najvišem vrhu Tenerife i Španjolske, vulkanu – Picu del Teide, visokom 3718 metara. Bujna vegetacija na početku našeg puta mijenja izgled i oblik sa svakim metrom koji prolazimo. Nastavak vožnje kroz nacionalni park i uživanje u pogledima na lijepu vulkansku pokrajinu. Najljepši dio parka je vulkanski krater Las Canadas. Prošetat ćemo do Los Roquesa od kuda se šire prekrasni vidici na okolicu. Po želji i uz doplatu (u slučaju dobrih vremenskih uvjeta) mogućnost uspona žičarom do samog vrha. Slijedi povratak u dolinu kroz slikovito seoce, Vilaflor i preko Arone na južni dio Tenerife. Zaustavljanje u mjestu Playa de las Americas, najznačajnijem turističkom mjestu na jugu otoka. Povratak u hotel hotel. Noćenje.

4. DAN: TENERIFE – IZLET PO SJEVERU OTOKA: LAGUNA-PUERTO DE LA CRUZ-ICOD DE LOS VINOS-GARACHIO – TENERIFE doručak, noćenje
Doručak. Danas ćemo istražiti sjeverni dio otoka koji privlači zbog svoje čudesne prirode koja u sebi skriva plodna vinska područja i može se pohvaliti sa svjetski poznatim vinima. S druge strane tu su prekrasna mjesta kao što je La Laguna, nekoć glavno mjesto na otoku a danas sveučilišno središte s odlično sačuvanim palačama – mjesto je upisano na popis zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Sljedeće mjesto na našem putu je Puerto de la Cruz koji se je iz ribarskog sela danas prometnuo u mondeno ljetovalište. Proštetat ćemo po lijepoj staroj gradskoj jezgri i slikovitoj luci. Icod de Los Vinos u svom imenu kao da skriva nešto dragocjeno, a vi se odlučite što vam se više dopada – je li to zmajevac star više od 600 godina, odlična vina ili slikovita arhitektura mjestašca smještenog u brdu. Razgled ćemo završiti u predivnom mjestašcu Garrachio koji se ponosi prirodnim „jacuzzijem“, najboljom malvazijom, a po uskim i šarenim ulicama odzvanja mekani karipski španjolski jezik pomiješan s mirisom cortada (kratka kava s malo mlijeka) i svježeg sira fresca. Povratak u hotel. Noćenje.

5.-7. DAN: TENERIFE/ODMOR doručak
Ove dane provedite uživajući u svim ljepotama koje pruža ovaj prekrasni otok, a po želji lako ćete ih popuniti dodatnim izletima. Predlažemo odlazak na izlet na otok La Gomera. Ovaj vulkanski otok krasi bujna vegetacija i brežuljkasta unutrašnjost, a značajan je i kao posljednja postaja Kristofa Kolumba prije odlaska u Ameriku. Razgledat ćemo nacionalni park Parque nacional de Garajonay u kojem se nalazi najveća preostala endemska suptropska šuma lovora – Laurisilva. Zaustavit ćemo se u La Degolladi de Peraza, na jednom od vidikovaca kako bismo mogli promotriti svu ljepotu otoka. Nastavak puta do sela Rosas i Agulo, gdje će biti vremena za ručak. Domaćini će nam predstaviti el silbo, zanimljiv jezik zviždača ili »silbadora«. Slijedi povratak do San Sebastiana gdje ćemo razgledati grofovski toranj Torre del Conde i La Casa de Colón u kojoj je boravio Kolumbo. Povratak na Tenerifu. Po želji moguć odlazak i na izlet u u Loro Park u kojem su nastanjeni pingvini, delfini, morski lavovi, papagaji, gorile, tropske i kanarske ribice. U parku se prikazuju i razne predstave delfina, morskih lavova i ostalih bića. Ljubiteljima cvijeća vjerojatno će biti zanimljiva zbirka orhideja, a ostalima će užitak predstavljati šetnja gradom i kupovina. Noćenje. (NAPOMENA: na polasku 17.4. dan je manje za odmor na Tenerifi).

8. DAN: TENERIFE – LJUBLJANA/ZAGREB doručak
Doručak. Slobodno vrijeme do polaska transfera do zračne luke od kuda slijedi let u Ljubljanu (na određenim datumima u Veneciju). Po želji i uz doplatu mogućnost transfera do Zagreba.


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (min. 35 putnika):

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE: 7.980 kn
FM CIJENA DO 11.3. ILI POPUNJENJA KAPACITETA ZA DATUM PUTOVANJA 23.4.: 7.240 kn
OBAVEZNA DOPLATA za zrakoplovne pristojbe – 870 kn

*REDOVNOM LINIJOM IZ VENECIJE: 6.670 kn
KOMBINACIJA POSEBNOG ZRAKOPLOVA I REDOVNE LINIJE: 6.670 kn
FM CIJENA DO 11.3. ILI POPUNJENJA KAPACITETA ZA DATUME PUTOVANJA 17.4. i 7.5: 5.930 kn
OBAVEZNA DOPLATA za zrakoplovne pristojbe – 990 kn

DOPLATA za manju grupu na svim polascima (min. 25 putnika): 390 kn

CIJENA PUTOVANJA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz prema programu, 7 noćenja s doručkom u hotelu 3*, autobusne prijevoze i izlete prema programu, pratitelja putovanja*, troškove organizacije

DOPLATE PO ŽELJI PRILIKOM REZERVACIJE: hotel 4* 1.080 kn, jednokrevetna soba u hotelu 3* 1.350 kn/u hotelu 4* 1990 kn, povratni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb 349 kn ili Zagreb-Venecija-Zagreb 690 kn (raspoloživost na upit!)

DOPLATE PO ŽELJI TIJEKOM PUTA: ulaznica u Loro Park 40 €, izlet na La Gomeru 75 €

NAPOMENA: pratitelj na hrvatskom jeziku za minimum od 15 putnika, u suprotnom vođenje će biti na slovenskom jeziku.

 
“Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane” Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.

 

Rezerviraj..